Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video GDPR Despre noi Contact CRIPS Online Facebook

Dezvoltarea metodelor de capacitare a beneficiarilor si educatorilor din servicii pentru tineri in risc de excluziune sociala

Incepand din octombrie 2014, asociatia CRIPS este unul dintre partenerii care asigura implementarea proiectului european ERASMUS+ � Dezvoltarea metodelor de capacitare a beneficiarilor si educatorilor din servicii pentru tineri in risc de excluziune sociala� , alaturi de Fundatia Auteuil din Paris (lider proiect) si de alte sase organizatii de prestigiu din Belgia (universitatile HEB din Bruxelles si KDG din Anvers), Franta (institutul de formare INFA Paris), Polonia (universitatea UKW din Bydgosz), Spania (fundatia Amigo Madrid) si Italia (fundatia CNOS-SCS Roma).

Activitatile proiectului � grupuri de cercetare actiune care se reunesc in mai multe etape de lucru - sunt focalizate pe doua tematici majore si anume:

1. Tineri in situatii de risc, in special cei delicventi;
2. Adulti in situatii de vulnerabilitate extrema.

Primul grup de lucru s-a derulat in perioada 24-28 noiembrie 2014, in localitatea Saint Prix, langa Paris si a fost focalizat pe excluziunea sociala a grupurilor defavorizate; in pregatire este grupul de lucru de la Bydgosz, Polonia, planificat in luna mai.

Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul retelei Educ�Europe http://www.educ-europe.eu/, precum si in materialul anexat

Martie 2015

Noutati!

Februarie 2016
PROIECTUL EDUC PLUS, PREZENTAT IN CADRUL COMITETULUI DE PILOTAJ AL RETELEI EDUC EUROPE

In perioada 15 - 17 februarie 2017, Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS a fost reprezentat de Aurora Toea, presedinte, si Mirela Turcu, director executiv, la intalnirea Comitetului de Pilotaj EDUC�Europe de la Madrid. Cu acest prilej, au fost prezentate rezultatele proiectului PEH021 EDUC-Plus, atat in domeniul formarii educatorilor, cat si in imbunatatirea parteneriatului local pentru integrarea in scoala si comunitate a copiilor din sistemul de protectie.

Propunerea CRIPS de a extinde initiativa retelei de formatori EDUC Trainer catre o retea europeana a formatorilor a fost apreciata de colegii reprezentanti ai universitatilor HEB Bruxelles si KdG Anvers, precum si de Fundatia Auteuil (Franta) si respectiv Fundatia Amigo (Spania), urmand sa se pregateasca un proiect european ERASMUS PLUS care va avea aceasta tematica.

Iunie 2015

In cadrul proiectului Development of the empowerment of educators and beneficiaries in the field of youth at risk and social exclusion, a avut loc a doua sesiune de lucru a grupurilor de cercetare actiune in perioada 17-23 mai in localitatea Bydgoschz, Polonia.. Dupa prima sesiune de lucru din luna noiembrie 2014 (Paris Saint-Prix), cand au fost clarificate o serie de concepte teoretice referitoare la empowerment si au fost stabilite obiective de atins ale procesului de cercetare-actiune, intalnirea din Polonia a oferit ocazia prezentarii de catre participanti a impactului pe care empowerment-ul il poate genera in domeniul social, in mod deosebit asupra acelor categorii de persoane considerate defavorizate. A fost o experienta foarte interesanta, cu aplicabilitate in activitatea curenta din serviciile sociale� au mentionat reprezentantii CRIPS la acest eveniment.

Mai 2015

O noua intalnire de cercetare- actiune pe tema EMPOWERMENT gazduita intre 18-22 mai de Universitatea UKV din Bydgoskz, Polonia. Pentru mai multe informatii, click aici.
Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video Protectie Date Personale Despre noi Contact Facebook