Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video GDPR Despre noi Contact CRIPS Online Facebook

In luna iulie 2015 echipa CRIPS a inceput activitatea in cadrul proiectului PEH020. Proiectul Reteaua Judeteana VIP - Voluntariat Initiative Profesionalism este implementat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita si cu Asociatia CRIPS cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Prin aprobarea facilitatii PLUS, durata proiectului se prelungeste cu 6 luni, pana la data de 31.10.2016.

Perioada de implementare a fost extinsa cu 2 luni, pana in decembrie 2016.

Pentru mai multe informatii despre proiect - click aici

Va invitam sa consultati site-ul proiectului la adresa http://www.reteaua-judeteana-vip.ro

Acceseaza Grupul VIP aici!

Al cincilea numar al buletinului informativ DIALOG VIP poate fi vizualizat aici.

Al patrulea numar al buletinului informativ DIALOG VIP poate fi vizualizat aici.

Al treilea numar al buletinului informativ DIALOG VIP poate fi vizualizat aici.

Al doilea numar al buletinului informativ DIALOG VIP poate fi vizualizat aici.

S-a lansat primul numar al buletinului informativ electronic DIALOG VIP. Il puteti vizualiza aici.

Materialul video --Reteaua Judeteana VIP- Experiente, Idei, Opinii-- poate fi vizionat la link-ul urmator: http://www.reteaua-judeteana-vip.ro/noutati.php.

Noutati

Decembrie 2016

Conferinta de incheiere a proiectului �Reteaua judeteana VIP � Voluntariat - Initiative � Profesionalism pentru integrarea scolara si sociala a copiilor vulnerabili� cod PEH020 a avut loc pe data de 19 decembrie 2016. Evenimentul a fost organizat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita, in sala Studio a Centrului Cultural Ionel Perlea din Slobozia.
In cadrul conferinței s-a subliniat importanta accesarii de programe de finantare pentru rezolvarea situatiei grupurilor vulnerabile din judet, s-a facut o prezentare detaliata a rezultatelor proiectului, partenerii au vorbit despre ce a reprezentat pentru ei acest proiect, iar la final a fost vizionat materialul video realizat prin proiect � �Experiente, Idei, Opinii�. Au participat presedintele Consiliului Judetean Ialomita, directorul general al DGASPC Ialomita, reprezentanti ai autoritatilor locale din localitatile care au fost implicate in proiect, din ONG-uri si din mediul privat, cadre didactice din cele 35 de localitati, precum si specialisti din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita. Cei prezenti au apreciat in mod pozitiv proiectul, considerand ca ar fi benefic ca experienta acestui proiect sa fie replicata si in celelalte localitati din judet, prin cuprinderea acestora in retea. Va invitam sa consultati Comunicatul de presa aici.

A fost finalizat materialul video �Reteaua Judeteana VIP- Experiente, Idei, Opinii�, realizat in cadrul proiectului. Va invitam sa il consultati la link-ul urmator: http://www.reteaua-judeteana-vip.ro/noutati.php.

Seminarul interjudetean de diseminare a experientei proiectului Reteaua Judeteana VIP PEH 020 s-a desfasurat pe data de 7 decembrie 2016, la sediul CRIPS, Bucuresti. In cadrul intalnirii, au fost prezentate rezultatele proiectului si perspectivele deschise in ceea ce priveste prevenirea si combaterea abandonului scolar in judetul Ialomita si nu numai. La eveniment au participat invitati din mai multe Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - atat din sectoarele municipiului Bucuresti, cat si din judete - Arges, Buzau, Bacau, Brasov, Calarasi, Valcea etc., precum si un reprezentant al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Participantii au apreciat elementele de noutate aduse de acest proiect si in mod special lucrul in echipa multidisciplinara si colaborarea intre profesionistii din domeniul social si din cel al educatiei, in beneficiul copilului.

In zilele de 16 -17 noiembrie 2016 s-a desfasurat ultima serie a Cursului destinat cadrelor didactice pentru a lucra cu copii din familii vulnerabile si cu parintii/adultii care ii ingrijesc. In aceasta serie au fost implicate un numar de 20 de cadre didactice din localitatile Slobozia, Suditi, Albesti, Gheorghe Lazar, Traian, Grivita, Bordusani, Movilita, Manasia, Ion Roata, Barcanesti, Axintele si Saveni. Formarea a fost asigurata de asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS, partenera in proiect.

Noiembrie 2016

Pe data de 3 noiembrie 2016, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita din Slobozia s-a desfasurat evenimentul Intalnirea Promotorilor VIP, la care au participat reprezentanti ai firmelor, ONG-urilor si institutiilor publice care au sustinut o parte din activitatile desfasurate cu copiii din grupul tinta al proiectului Reteaua judeteana VIP. Cei prezenti au recunoscut importanta unor astfel de proiecte, in contextul cresterii numarului de copii care sunt in risc de abandon scolar sau care au abandonat deja scoala, dar si nevoia colaborarii tuturor factorilor cu atributii in acest domeniu pentru a se asigura reusita interventiei.

Octombrie 2016

In luna octombrie s-au derulat primele 4 serii de curs adresate cadrelor didactice de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita care lucreaza in scoli unde exista copii care provin din familii vulnerabile. Cursurile au avut loc in perioadele urmatoare:

  • 5-6 octombrie 2016 - seria I
  • 10-11 octombrie - seria a II-a
  • 17-18 octombrie � seria a III-a
  • 19-20 octombrie � seria a IV-a

Cursurile au vizat dezvoltarea competentelor de facilitarea a accesului la educatie al copiilor din servicii rezidentiale si in situatie de risc de abandon scolar din comunitatile care fac parte din Reteaua Judeteana VIP. A cincea serie va avea loc in luna noiembrie.

Septembrie 2016

A aparut numarul 4 al buletinului informativ "Dialog VIP", publicatie electronica prin care impartasim experiente si rezultate ale proiectului Reteaua Judeteana VIP. Va invitam sa il consultati aici.

Pe data de 29 septembrie 2016, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita a organizat cel de-al doilea Seminar al primariilor din comunitatile VIP. La acest seminar au participat 29 de persoane, reprezentanti ai primariilor din 15 comunitati VIP si membri ai echipei de implementare. Seminarul a oferit prilejul de a prezenta comunitatilor membre VIP stadiul de implementare a proiectului si activitatile derulate cu copiii in cele 35 de comunitati. De asemenea, au fost abordate perspectivele viitoare de a continua initiativele in domeniul prevenirii abandonului scolar.

August 2016

Pe perioada vacantei de vara, voluntarii din comunitatile VIP se implica in activitati care sustin copiii cu o situatie scolara slaba sau in risc de abandon scolar, cu sprijinul promotorilor VIP si al retelei judetene VIP. Pe langa organizarea unor ore de pregatire, copiii sunt antrenati in ateliere de creatie, tabere de vara si excursii, activitati sportive, actiuni de protejare a mediului inconjurator si altele. Printr-o interventie personalizata, adecvata nevoilor fiecarui copil, ne propunem ca initiativele voluntarilor si ale retelei VIP sa contribuie la sustinerea cu rezultate bune a corigentelor de catre copii si promovarea in noul an scolar.

Pe perioada verii, noi promotori VIP s-au alaturat eforturilor retelei judetene VIP de a sustine copii in risc de abandon scolar pentru imbunatatirea situatiei scolare. Va invitam sa consultati sectiunea Promotori VIP de pe site-ul proiectului pentru a vedea lista completa a acestora.

Iulie 2016

Pe data de 14 iulie 2016 a avut loc cea de-a doua serie a cursului de formare pe tema voluntariatului cu liderii de voluntariat implicati in activitati de sprijinire a copiilor in risc de abandon scolar din 19 comunitati VIP: Albesti, Alexeni, Andrasesti, Axintele, Balaciu, Barbulesti, Barcanesti, Boranesti, Bordusani, Cazanesti, Dridu, Fetesti, Ion Roata, Jilavele, Maia, Manasia, Movilita, Sinesti, Slobozia, Urziceni. Participantii au dezbatut diferitele cauze care conduc la frecventarea scazuta a scolii si la abandon scolar in aceste comunitati, facand referire la familiile cu un numar mare de copii, copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, copii care pleaca la randul lor in strainatate periodic si revin, familii cu parinti nescolarizati, familii in situatie de saracie, marginalizate si altele. Ei au impartasit din experientele proprii si au propus solutii care sa contribuie la prevenirea abandonarii scolii, prin implicarea intregii comunitati.

Pe data de 30 iunie 2016 a fost organizat cursul de formare pe tema voluntariatului cu liderii de voluntariat din comunitatile membre VIP, prima serie. La acest curs au participat cadre didactice din 16 comunitati VIP, care s-au alaturat eforturilor proiectului VIP de a ameliora si preveni situatiile de abandon scolar in comunitatile VIP. Activitatea a constituit un bun prilej pentru a analiza diferite tipuri de problematici care determina aparitia situatiilor de neparticipare scolara si de abandon si de a gasi solutii si factori de sprijin chiar in comunitate pentru abordarea acestora.

Iunie 2016

In luna iunie s-a continuat activitatea de monitorizare a copiilor in risc de abandon scolar identificati in comunitatile VIP. Activitatea este realizata de catre echipele locale, formate din cadre didactice din scolile VIP si referenti sociali din cadrul primariilor (SPAS). Instrumentul de monitorizare elaborat in cadrul proiectului permite analiza permanenta a situatiei fiecarui copil si o interventie personalizata. Scoala si SPAS-ul colaboreaza, la nivelul comunitatilor membre VIP, pentru a asigura culegerea de informatii si mijloacele de interventie adecvate in sprijinul copiilor in situatie de risc. Fisele de monitorizare sunt centralizate la nivel de comunitate si de retea VIP. Pe baza informatiilor colectate, la nivel local, autoritatile pot monitoriza situatia copiilor in risc de abandon scolar si pot interveni pentru mentinerea copiilor in scoala. La nivel de judet, monitorizarea permite cunoasterea situatiei la nivel de retea, identificarea de probleme, centralizarea activitatilor realizate pentru copii etc.

A aparut numarul 3 al buletinului informativ Dialog VIP. Va invitam sa il consultati aici.

Mai 2016

Ne bucuram sa anuntam ca proiectul �Reteaua judeteana VIP � Voluntariat - Intiative � Profesionalism pentru integrarea scolara si sociala a copiilor vulnerabili� se prelungeste pana in luna octombrie 2016. In data de 22 aprilie 2016 a fost semnat actul aditional la contractul de finantare al proiectului PEH020, prin care se aproba extinderea activitatilor incluse in aplicatia PLUS. Activitatile suplimentare propuse contribuie la cresterea impactului proiectului, dar si la asigurarea calitatii si la consolidarea bunelor practici. Se va elabora si aplica un model de formare a cadrelor didactice din scolile VIP pentru a lucra cu copiii din familii vulnerabile si cu parintii / adultii care ii au in grija, in cazul celor cu parinti plecati la munca in strainatate; se vor organiza 5 serii de curs pentru 100 cadre didactice, din care 40 vor fi nou intrate in grupul tinta. In scopul imbunatatirii activitatilor de voluntariat se va organiza un curs pentru lideri de voluntariat si sunt prevazute activitati de stimulare a voluntariatului pentru prevenirea abandonului scolar in toate cele 35 de scoli. In activitatea initiala de promovare a solidaritatii sociale, care se prelungeste si se dezvolta, se va organiza Ziua promotorilor VIP - o intalnire a promotorilor cu invitarea mass-media, pentru a incuraja solidaritatea sociala cu copiii vulnerabili. Se va elabora si aplica un mecanism de monitorizare a copiilor in risc de abandon scolar din comunitatile membre VIP. In activitatea privind Promovarea, publicitatea si vizibilitatea proiectului, care se prelungeste si se dezvolta, se urmareste cresterea impactului proiectului in alte judete, dat fiind ca reteaua judeteana VIP este ea insasi un model de buna practica pentru alte judete si sectoare ale municipiulului Bucuresti - prin distribuirea buletinului electronic VIP (4 editii, 2 dintre cele 3 prevazute a fi realizate in proiectul initial si 2 editii suplimentare care se realizeaza in VIP-PLUS) catre specialisti din alte judete si organizarea la Bucuresti a unui seminar interjudetean la final de proiect. Grupul tinta - copiii identificati in risc de abandon scolar creste de la 300 (proiectul initial) la 500 copii.

A fost creat grupul Reteaua judeteana VIP pe Facebook, pentru a imbunatati dialogul in cadrul retelei si pentru a face vizibile activitatile locale, opiniile voluntarilor si profesionistilor. Grupul este deschis persoanelor interesate de interventia comunitara pentru prevenirea si combaterea abandonului scolar, atat din judetul Ialomita, cat si din celelalte judete si din municipiul Bucuresti. VA INVITAM LA DIALOG!

Acceseaza Grupul VIP aici!

Aprilie 2016

In luna aprilie s-au desfasurat la Busteni � Hotel Margaritar ultimele doua din seria de cinci cursuri de perfectionare a profesionistilor care lucreaza cu copiii din familii vulnerabile, cu tema �Munca in echipa la nivel comunitar pentru prevenirea abandonului scolar�. Obiectivul principal a fost dezvoltarea competentelor privind munca in echipa cu scopul de a facilita accesul la educatie al copiilor aflati in situatie de risc de abandon scolar. La activitatile de formare din perioada 7-9 aprilie 2016 au participat 20 de cursanti din localitatile Barbulesti, Movilita, Axintele, Barcanesti, Balaciu, Alexeni, Boranesti, Urziceni si Manasia � judetul Ialomita, precum si un reprezentant D.G.A.S.P.C. Ialomita - specialist in Echipa Mobila 4 a proiectului VIP.

Cursul din perioada 10 - 12 aprilie 2016 a reunit 20 de profesionisti si voluntari din localitatile Tandarei, Dridu, Cazanesti, Urziceni, Andrasesti, Fetesti, Slobozia, Radulesti, Grivita, Barbulesti, Traian precum si un reprezentant al Echipei Mobile 4 din cadrul proiectului VIP.

Diversitatea profesionala a participantilor � asistenti/ referenti sociali, cadre didactice � profesori, directori de scoli, consilieri, experti pentru romi, mediatori scolari si mediatori sanitari, voluntari, reprezentanti DGASPC - a favorizat schimbul de bune practici privind modelele de interventie speciala pentru prevenirea abandonului scolar si diminuarea absenteismului scolar, precum si identificarea modalitatilor potrivite de constituire si functionare a retelelor comunitare de prevenire a abandonului scolar.

Martie 2016

Intre 10 si 12 martie 2016 si 12 si 14 martie 2016 s-au desfasurat la Predeal, Hotel Belvedere, doua dintre cursurile de perfectionare a profesionistilor care lucreaza cu copiii din familii vulnerabile in judetul Ialomita, cu tema �Munca in echipa la nivel comunitar pentru prevenirea abandonului scolar�. Obiectivul principal a fost dezvoltarea competentelor privind munca in echipa cu scopul de a facilita accesul la educatie al copiilor aflati in situatie de risc de abandon scolar. La fiecare sesiune au participat cate 20 de persoane, profesionisti din domeniile social si al educatiei, din localitatile: Bucu, Fetesti, Bordusani, Facaeni, Vladeni, Suditi si Saveni (10-12 martie 2016); Slobozia, Cazanesti, Andrasesti, Reviga, Traian, Munteni Buzau si Gheorghe Lazar (12-14 martie). Specialistii prezenti la curs au avut prilejul sa faca schimb de bune practici privind munca in echipa pentru diminuarea abandonului scolar si sa discute despre crearea si functionarea unei retele comunitare pentru abordarea acestei problematici.

Februarie 2016

In perioada 10-12 februarie a avut loc la Busteni primul curs de perfectionare - dintr-o serie de cinci - cu tema �Munca in echipa la nivel comunitar pentru prevenirea abandonului scolar�. Cursul este adresat profesionistilor si voluntarilor din comunitate care colaboreaza in demersurile de imbunatatire a participarii scolare a tuturor copiilor, inclusiv a celor din familii vulnerabile. Sesiunea a reunit 20 de participanti: profesionisti cu atributii in domeniul asistentei sociale de la nivelul primariilor, cadre didactice, consilieri privind privind problematica romilor, voluntari din: Adincata, Dridu, Jilavele, Maia, Mihail Kogalniceanu, Ograda, Radulesti, Sinesti, Tandarei. Formarea teoretica sustine activitatea de identificare a copiilor aflati in risc de abandon scolar de pe aria acestor comunitati, astfel incat pentru copiii identificati sa fie facilitat accesul la servicii de suport.

Ianuarie 2016

Intre 25 si 27 ianuarie a avut loc la Predeal cursul pentru accesarea de fonduri pentru reprezentantii Autoritatilor Publice Locale din comunitatile membre VIP. La curs au luat parte reprezentanti ai urmatoarelor localitati: Reviga, Suditi, Sinesti, Bordusani, Saveni, Fetesti, Adancata, Albesti, Axintele, Barcanesti, Bucu, Dridu, Grivita, Jilavele, Maia, Manasia, Mihail Kogalniceanu, Radulesti.

In perioada 12-13 ianuarie a avut loc la Slobozia, sediul DGASPC Ialomita, a doua serie a Cursului de formare a educatorilor din servicii de tip rezidential SR pentru imbunatatirea integrarii scolare a copiilor din sistemul de protectie. La acest curs au participat un numar de 20 de cursanti, profesionisti care isi desfasoara activitatea in cadrul serviciilor de protectie a copilului de la nivelul Judetului Ialomita (Centre de plasament si Casute de tip familial din Slobozia, Tandarei si Fetesti).

Decembrie 2015

In perioada 7-9 decembrie s-a derulat la Predeal, Hotel Belvedere, Cursul pentru accesare de fonduri pentru reprezentanti APL din comunitatile membre VIP, prima serie cuprinzand un numar de 20 de cursanti. Cursul a reunit reprezentanti din urmatoarele comunitati: municipiile Slobozia si Urziceni; orasele Cazanesti si Tandarei; comunele Alexeni, Andrasesti, Balaciu, Barbulesti, Facaeni, Gheorghe Lazar, Ion Roata, Movilita, Munteni Buzau, Traian, Vladeni.

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a FRDS si aGranturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra orectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului

Pentru informatii oficiale despre Granturile SEE accesati www.eeagrants.org

Alte informatii utile gasiti pe www.granturi-corai.ro
Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video Protectie Date Personale Despre noi Contact Facebook