Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video GDPR Despre noi Contact CRIPS Online Facebook

Proiectul �EDUC Plus� este implementat de Asociatia CRIPS in parteneriar cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 1 Bucuresti, pe o perioada de 11 luni, incepand cu data de 26.05.2015 � cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Prin aprobarea facilitatii PLUS, durata proiectului se prelungeste cu 6 luni, pana la data de 31.10.2016.

Pentru mai multe informatii despre proiect � click aici

Au fost realizate trei filme pedagogice, ca parte a kit-urilor pedagogice din cadrul cursurilor de perfectionare a personalului educativ din serviciile de tip rezidential. Va invitam sa le vizionati aici:

Va invitam sa accesati pagina de Internet a Centrului Virtual de Resurse CVR Trainer la adresa www.cvr-trainer.crips.ro

Acceseaza Grupul EDUC-Trainer aici!

Noutati

Octombrie 2016Pe data de 26 octombrie 2016 s-a desfasurat conferinta de inchidere a proiectului �EDUC PLUS Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie� PEH 021. Evenimentul a avut loc in cadrul DGASPC Sector 1 - Complexul de servicii sociale �Sf Ecaterina� corp C Sala 6. La conferinta au participat reprezentanti ai Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetele beneficiare: Arad, Alba, Arges, Bacau, Buzau, Cluj, Ialomita, Mehedinti, Mures, Valcea, reprezentanti ai Fondului Roman de Dezvoltare Sociala si Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, precum si specialisti din cadrul DGASPC din alte sectoare ale municipiului Bucuresti si din alte judete, alaturi de membri ai CRIPS si ai DGASPC Sector 1. In cadrul conferintei, au fost prezentate rezultatele si impactul proiectului, urmarind axele principale: formarea personalului educativ din serviciile de tip rezidential, bunele practici de parteneriat public-privat si participarea copiilor. Beneficiarii proiectului au prezentat experientele locale in implementarea acestui proiect, subliniind importanta formarii educatorilor din serviciile de protectie si succesul de care s-au bucurat modelul de formare propus, activitatile care au stimulat participarea copiilor, evenimentele dedicate intaririi parteneriatului public-privat. Va invitam sa consultati Comunicatul conferintei finale EDUC Plus aici.

In perioada cuprinsa intre sfarsitul lunii septembrie si jumatatea lunii octombrie se deruleaza 10 seminarii judetene dedicate parteneriatului public-privat in sprijinul copiilor si tinerilor din institutiile de protectie. Obiectivul principal al seminariilor este de a facilita la nivel judetean colaborarea dintre institutii, ONG-uri, entitati private, reprezentanti ai comunitatii pentru a identifica si pune in practica masuri care sa conduca la cresterea sanselor de integrare in scoala si comunitate a copiilor si tinerilor din servicii rezidentiale.

Dupa finalizarea Modulului IV de instruire privind dezvoltarea capacitatii personale de actiune a personalului educativ, cei 240 de educatori apartinand serviciilor rezidentiale din cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului beneficiare ale proiectului se pregatesc in a doua jumatate a acestei luni pentru evaluarea finala de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari. In cadrul evaluarii, educatorii vor sustine probele teoretice si practice de pe parcursul celor patru module de perfectionare, module care i-au pregatit pentru a acorda servicii de o calitate crescuta copiilor beneficiari ai sistemului de protectie din perspectiva integrarii sociale, dar si pentru a aborda in mod eficient provocarile acestei profesii.

Tot in aceasta luna vom organiza trei seminarii inter-judetene de promovare a rezultatelor proiectului. Cele trei seminarii vor permite prezentarea �lectiilor invatate� si a Codului de bune practici altor judete din proximitatea celor participante direct la proiect. Totodata, seminariile vor contribui la imbunatatirea colaborarii intre profesionistii din domeniul social din judete diferite.

Septembrie 2016

Incepand cu data de 12 septembrie 2016 se deruleaza cursurile din cadrul Modulului IV al formarii personalului educativ din serviciile de tip rezidential. Cursurile se adreseaza unui numar total de 240 de educatori din structura Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cele 10 judete beneficiare ale proiectului si din cadrul DGASPC Sector 1. Cursurile sunt planificate sa se desfasoare pana la finalul acestei luni, avand ca tema capacitarea personalului educativ din servicii de protectie a copilului pentru a face fata provocarilor activitatii profesionale, cu scopul final de a contribui la cresterea calitatii serviciilor oferite copiilor beneficiari.

August 2016

Ne pregatim pentru organizarea cursurilor de perfectionare a educatorilor din serviciile de tip rezidential care vor avea loc in luna septembrie 2016 in cadrul celor 10 DGASPC beneficiare ale proiectului si al DGASPC Sector 1, partener in proiect. Acest nou modul, al patrulea in cadrul proiectului, are ca obiectiv capacitarea educatorilor pentru a face fata provocarilor acestei profesii, vizand o mai buna relationare cu copiii aflati in grija si demersuri educative de calitate si se adreseaza unui numar de 240 de educatori.

S-au finalizat modelul de formare si resursele pedagogice pentru Modulul IV al cursului de perfectionare pentru personalul educativ cu tema empowerment/ capacitarea personalului educativ din servicii de protectie a copilului. Resursele pedagogice au fost postate pe site-ul CVR-Trainer si pot fi consultate la rubrica Materiale pedagogice / Resurse text.

Iulie 2016

Intre 11 si 13 iulie 2016 a avut loc la sediul CRIPS, in Bucuresti, al treilea modul al cursului de perfectionare a formatorilor locali din proiectul EDUC Plus. Aceasta intalnire cu formatorii locali din cele 10 DGASPC beneficiare ale proiectului si din cadrul partenerului DGASPC Sector 1 are drept scop principal pregatirea unui nou modul de formare pe tema empowerment/ capacitarea educatorilor care va fi sustinut pentru educatorii din servicii de tip rezidential din cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ale Sectorului 1 si judetelor Alba, Arad, Arges, Bacau, Buzau, Cluj, Ialomita, Mehedinti, Mures, Valcea. De asemenea, s-au prezentat rezultatele atelierelor � dezbatere ale copiilor organizate de catre DGASPC partener si cele beneficiare in luna iunie si au fost discutate activitatile care urmeaza a fi dezvoltate in proiect prin aplicatia Plus. Dintre acestea, o atentie deosebita s-a acordat seminariilor judetene nr. 2, care vor fi organizate la nivelul fiecarui judet si in cadrul carora vor fi abordate colaborarea inter-institutionala si parteneriatul public-privat pentru a sprijini integrarea copiilor din sistemul de protectie.

Iunie 2016

In luna iunie au avut loc 11 ateliere-dezbatere ale copiilor cu tema Noi si comunitatea, in cadrul celor 10 DGASPC beneficiare ale proiectului si al DGASPC Sector 1. Participantii la aceste ateliere-dezbatere au fost copii din sistemul de protectie, alaturi de colegi de scoala din comunitate, in grupuri de 12-14 copii. Activitatea a creat un cadru pentru exprimarea opiniilor copiilor din serviciile de tip rezidential cu privire la modul in care ei percep integrarea in scoala si in comunitate. Cunoscand aceste opinii, se vor putea face recomandari pentru o mai buna integrare in scoala si comunitate a acestora. Datele de desfasurare au fost:

 • Alba � 16 iunie 2016
 • Arges � 14 iunie 2016
 • Arad � 22 iunie 2016
 • Bacau � 2 iunie 2016
 • Buzau � 17 iunie 2016
 • Cluj � 3 iunie 2016
 • Ialomita � 9 iunie 2016
 • Mehedinti � 16 iunie 2016
 • Mures � 22 iunie 2016
 • Valcea � 24 iunie 2016
 • Sector 1 � Bucuresti 2016

Mai 2016

Incepand cu luna mai, au demarat activitatile cuprinse in extinderea proiectului EDUC Plus PEH021 (aprobata prin act aditional la contractul de finantare semnat la data de 22 aprilie 2016). Tinand cont de importanta unei teme identificate in etapa de consultare / analiza nevoi de formare a educatorilor, se va elabora un model de formare pe tema empowerement si se vor organiza 12 serii de curs: 2 serii pentru educatorii angajati ai partenerului, DGASPC Sector 1 si cate o serie pentru educatori din servicii DGASPC ale judetelor Alba, Arad, Arges, Bacau, Buzau, Cluj, Ialomita, Mehedinti, Mures, Valcea. Astfel, se adauga inca un judet (Ialomita) celor 9 deja implicate in proiectul PEH021. In vederea aplicarii noului modul de curs se organizeaza inca o activitate de formare a formatorilor locali, la care participa 22 de formatori (suplimentar cei 2 formatori din judetul Ialomita). O alta activitate suplimentara este cea de cercetare actiune, cu scopul cunoasterii opiniilor copiilor din sistemul de protectie cu privire la problemele, oportunitatile si solutiile legate de imbunatatirea integrarii lor active in scoala si comunitate; se vor organiza 11 ateliere-dezbatere ale copiilor �Noi si comunitatea� si se va intocmi un raport de cercetare actiune. Opiniile copiilor vor fi valorizate si in seminariile judetene SJ 2, care se decaleaza fata de planificarea initiala pentru a facilita participarea copiilor. Prin implicarea copiilor din sistemul de protectie creste numarul beneficiarilor directi din categoria copii din grupuri vulnerabile cu 100. Pentru cresterea impactului proiectului in randul profesionistilor, se vor organiza in orasele Bacau, Targu Mures si Drobeta Turnu Severin 3 seminarii interjudetene de diseminare a experientei proiectului catre alte judete din proximitate. Vor participa 30 de persoane/ seminar, dintre care cel putin 10 vor fi invitati din alte judete. Seminariile vor avea 2 obiective: 1) valorizarea rezultatelor proiectului si prezentarea �lectiilor invatate� si a bunelor practici: 2) imbunatatirea colaborarii intre profesionsti si gasirea de solutii de continuarea a networking-ului intre formatorii care intervin in domeniul social, inclusiv prin site-ul centrului virtual de resurse CVR Trainer creat prin proiectul EDUC Plus. Activitatile PLUS adauga calitate si consistenta proiectului initial si suplimenteaza rezultatele, precum si indicatorii propusi. De asemenea, activitatile initiale ale proiectului PEH021 continua si se dezvolta, fiind in stransa legatura cu activitatile suplimentare.

A fost creat grupul �EDUC-Trainer� pe Facebook, pentru a imbunatati dialogul in cadrul formatorilor din reteaua noastra si pentru a extinde reteaua catre alti formatori din domeniul social.

Acceseaza Grupul EDUC-Trainer aici!

Aprilie 2016

Ne bucuram sa anuntam incheierea colocviilor de evaluare finala a participantilor la cursul de perfectionare a personalului educativ din serviciile de tip rezidential. Aceasta etapa marcheaza sfarsitul cursului de formare furnizat in cadrul proiectului, curs la care au luat parte 220 de educatori din structura a zece DGASPC. Colocviile au avut loc conform urmatorului calendar:

 • DGASPC Alba - 06.04.2016
 • DGASPC Arges - 31.03.2016
 • DGASPC Arad - 30.03.2016
 • DGASPC Bacau - 30.03.2016
 • DGASPC Buzau - 31.03.2016
 • DGASPC Cluj - 30.03.2016
 • DGASPC Mehedinti - 31.03.2016
 • DGASPC Mures - 31.03.2016
 • DGASPC Valcea - 30.03.2016
 • DGASPC Sector 1 Bucuresti (partener in proiect) - 28.01.2016

Evaluarile s-au derulat in bune conditii in toate judetele, in prezenta formatorilor si a instructorilor de practica voluntari, care s-au implicat pe tot parcursul celor trei module de formare. Educatorii au apreciat cursurile furnizate in cadrul proiectului EDUC PLUS ca fiind un sprijin real in activitatea profesionala cotidiana, prin suportul teoretic si exemplele practice oferite, precum si prin modelele de buna practica si schimburile de experienta prilejuite in cadrul sesiunilor.

Martie 2016

In perioada 14-16 martie 2016 s-a desfasurat la sediul CRIPS, in Bucuresti, al doilea modul al cursului de perfectionare a celor 20 de formatori locali din cadrul proiectului EDUC PLUS (18 reprezentanti ai DGASPC beneficiare ale proiectului si 2 din partea partenerului DGASPC Sector 1). Sustinut dupa finalizarea celor trei module de curs dedicate personalului educativ din serviciile de tip rezidential, aceasta reintalnire intre formatorii locali si membrii echipei de proiect a permis o evaluare a cursului de perfectionare a educatorilor, pe cele trei module componente, cu evidentierea impactului local si a interesului manifestat din partea cursantilor, a temelor care au suscitat cel mai mare interes, a lectiilor desprinse in urma efectuarii cursurilor.

Februarie 2016

In a doua jumatate a lunii februarie a avut a loc prima serie de seminarii judetene dedicate parteneriatului public-privat in beneficial integrarii sociale a copiilor aflati in sistemul de protectie. Seminarele au fost organizate de catre Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in Bucuresti, sectorul 1 si in toate cele noua judete beneficiare: Alba, Arges, Arad, Bacau, Buzau, Cluj, Mehedinti, Mures, Valcea. Evenimentele au reunit profesionisti de la nivelul DGASPC, reprezentanti ai autoritatilor publice, profesionisti din serviciile sociale, scoli, alte institutii, ONG-uri, diferite structuri private, mass-media, voluntari si copii beneficiari ai serviciilor de tip rezidential. Seminarele au creat un cadru propice pentru dezbateri si pentru identificarea unor solutii care vizeaza imbunatatirea parteneriatului public-privat pentru a favoriza integrarea sociala a copiilor din serviciile de tip rezidential.

Ianuarie 2016

In luna ianuarie s-a finalizat Modulul 3 si ultimul al cursului de formare personal educativ din serviciile rezidentiale, la care au participat 220 de educatori din cadrul celor 9 DGASPC beneficiare ale proiectului si al DGASPC Sector 1, partener in proiect. Cursurile au avut loc in fiecare judet in datele:

 • Alba - 21.01-22.01
 • Arges- 22.01-23.01
 • Arad - 13.01-14.01
 • Bacau - 14.01-15.01
 • Buzau - 22.01-23.01
 • Cluj - 28.01-29.01
 • Mehedinti - 28.01-29.01
 • Mures - 19.01 si 21.01
 • Valcea - 9.01-10.01
 • Bucuresti �Sector 1 - 21.01-22.01 Seria 1; 28.01-29.01 Seria 2.

Modulul 3 incheie formarea teoretica de care au beneficiat cei 220 de educatori. Tematica s-a axat pe diminuarea situatiilor de risc in lucrul cu copiii din serviciile de tip rezidential. Au fost abordate subiecte ca managementul conflictelor, metode de stimulare a comportamentului pozitiv al copiilor din serviciile rezidentiale, metode de interventie in prevenirea comportamentelor (pre)delincvente.

Decembrie 2015

In aceasta luna s-a derulat Modulul II al formarii personalului educativ, la nivelul fiecarei DGASPC beneficiare, sub tema �Participarea copilului in comunitate�. Cei 220 de participantii la curs au avut posibilitatea sa aprofundeze conceptul de integrare sociala si rolul educatorului in interactiunea dintre copil, serviciul rezidential si mediul social, comunitatea. Calendarul sesiunilor de curs este urmatorul:

 • Alba � 16-17 dec.
 • Arad � 9-10 dec.
 • Arges � 4-5 dec.
 • Bacau � 11-12 dec.
 • Buzau � 11-12 dec.
 • Cluj � 8-9 dec.
 • Mehedinti � 7-8 dec.
 • Mures � 8 dec. si 10 dec.
 • Valcea � 12-13 dec.
 • Bucuresti Sector 1 � Seria I 10-11 dec.
 • Bucuresti Sector 1 � Seria II 17-18 dec.

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a FRDS si aGranturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra orectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului

Pentru informatii oficiale despre Granturile SEE accesati www.eeagrants.org

Alte informatii utile gasiti pe www.granturi-corai.ro
Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video Protectie Date Personale Despre noi Contact Facebook