Prima pagina Despre noi Parteneriate Proiecte Publicatii Video Protectie Date Personale Contact Facebook

  Anunturi ACHIZITII

05.07.2018
Servicii tiparire pentru proiectul DAP Voluntar
click aici.

11.07.2018
Servicii evenimente pentru proiectul DAP Voluntar
click aici.Proiect cod SMIS 2014 - 111320

In data de 07.06.2018, Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale – CRIPS a demarat implementarea proiectului „DAP Voluntar - Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului ”. Proiectul, finantat prin Programul Operational Capacitate Administrativa, are ca scop cresterea capacitatii ONG-urilor active in sectorul social – protectia copilului - si in sectorul educatiei de a se implica in formularea si promovarea de propuneri alternative la politicile publice.

Proiectul „DAP Voluntar - Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului” se va desfasura pe parcursul a 16 luni, in intervalul 07.06.2018 – 07.10.2019. Bugetul proiectului „DAP Voluntar - Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului ” este de 906.118,53 lei, din care 887.996,17 lei finantare nerambursabila acordata de AM POCA, echivalenta cu 98% din valoarea eligibila a cheltuielilor efectuate de catre Beneficiar.

Activitatile prevazute in proiect, precum si intreaga dedicarea echipei de implementare, vizeaza elaborarea, propunerea si acceptarea unei politici publice alternative cu privire la voluntariatul cu si in interesul copilului.

Pentru mai multe informatii cu privire la proiect, va invitam sa accesati prezentarea detaliata aici.

NOUTATI

Noiembrie 2018

  • In data de 22 noiembrie a avut loc la sediul CRIPS reuniunea de lucru a Grupului Consultativ, considerat element cheie in procesul de elaborare a propunerii alternative, deoarece a reunit persoane cu experienta in domeniu a caror opinie este utila in argumentarea si formularea propunerii alternative vizand cadrul metodologic de implementare a Legii voluntariatului pentru respectarea drepturilor copilului.

    Scopurile intalnirii au fost prezentarea concluziilor analizei documentare si a elementelor cheie ale propunerii si consultarea pentru elaborarea propunerii alternative. Participantii au agreat propunerile si argumentele expertilor de proiect si au completat analiza cu exemple din experienta proprie in care copiii au beneficiat de voluntariat sau au desfasurat activitati voluntare in diferite domenii. Procesul consultativ va continua prin email, dupa ce draftul nr 1 al propunerii alternative va fi definitivat. Aceasta activitate a fost organizata, in plus, sub egida manifestarilor prilejuite de Saptamana Internationala a Drepturilor Copilului. Fiindca, inainte de toate, ne preocupa interesul superior al copilului.

  • In cadrul activitatii A5 ne pregatim pentru intalnirea Grupului Consultativ, prilej cu care vom dezbate cu reprezentanti ai institutiilor publice si ai ONGurilor concluziile analizei documentare privind voluntariatu cu si pentru copii, precum si elementele cheie ale propunerii alternative. Punem in comun rezultatele obtinute pana acum la A2.1, in special documentatia elaborata pentru Modulul 3 al cursului „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului” si rezultatele obtinute pana acum pe A5.1 - fise documentare, concluzii ale analizei documentare si propunerile de imbunatatire a legislatiei.

  • Dupa finalizarea versiunii draft a modelului de formare pentru cursul „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului” si organizarea Atelierului de lucru cu formatorii locali, s-a realizat consultarea prin email a formatorilor locali din judetele Alba, Buzau si Ialomita. La inceputul lunii noiembrie 2018, opiniile primite de la formatorii locali ne ajuta sa definitivam suporturile de curs care vor fi date cursantilor in etape, la fiecare modul de formare. Pentru consultarea modelului de formare, considerat rezultat de etapa in cadrul rezultatului de proiect RP1, va invitam sa accesati rubrica REZULTATE a site-ului

Octombrie 2018

In zilele de 11-12 octombrie 2018 a avut loc la CRIPS Atelierul de lucru al formatorilor locali, activitate cheie prin care se asigura aplicarea modelulului de formare „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului” in judetele Alba, Buzau si Ialomita.

Obiectivele atelierului au fost: a)dezbaterea elementelor de continut si de metode pedagogice pentru a facilita organizarea unitara a cursurilor pilot, incurajandu-se in acelasi timp adaptarea formarii la specificul grupului tinta din judetul respectiv. b) clarificarea criteriilor de selectie a cursantilor si metodologiei de inscriere la curs, cu inregistrarea fiecarui beneficiar al cursului in grupul tinta ; d) discutarea aspectelor administrative ale cursurilor pilot. Toate aceste obiective au fost indeplinite cu succes, cei 6 formatori locali (membri ai retelei EDUC Trainer promovate de CRIPS) fiind activi si interesati sa contribuie la definitivarea componentelor modelului de formare, respectiv a suportului de curs, a fiselor activitatilor practice sau a manualului formatorului. Ne dorim si le dorim mult succes!

Vineri, 5 octombrie 2018. pagina web „Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului” a devenit publica. Va invitam s-o consultati la adresa http://dap-voluntar.crips.ro/

Septembrie 2018

Realizarea paginii web „Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului” este in curs de finalizare. Programarea s-a incheiat, se alimenteaza rubricile cu materialele elaborate si facem o ultima revizuire a acestora inainte de lansare.

Urmeaza sa anuntam lansarea site-ului la inceputul lunii octombrie 2018, impreuna cu invitatia de a-l vizita!

Mentionam ca pagina web „Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului” va fi:

  • un spatiu de informare , facilitand accesul la informatii despre politici publice, studii si cercetari, experiente relevante pentru domeniul Voluntariat in interesul copilui - atat voluntariat realizat de minori, cat si voluntariat realizat in beneficiul copiilor din grupuri vulnerabile
  • un spatiu de dialog , permitand comunicarea si schimbul de experienta intre structuri publice si private interesate de problematica voluntariatului
  • un spatiu de valorizare a experientelor ONGurilor si institutiilor publice in actiuni de Voluntariat cu si pentru copii
  • un instrument de promovare a proiectului SMIS 111320 ,oferind informatii despre proiect in general si despre evolutia acestuia pe parcursul implementarii
  • Urmariti anuntul nostru de lansare a site-ului!

In cadrul subactivitatii A2.1, s-a incheiat elaborarea Modelului de formare pentru cursul „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”, prin pregatirea materialelor aferente Modulului 3 cu tema “ Politici publice alternative de suport a voluntariatului cu si pentru copii”. Modelul de formare va fi discutat cu formatorii locali in cadrul unui atelier de lucru si va fi definitivat prin integrarea opiniilor acestora pana la finalul lunii noiembrie 2018.

23 august 2018

In cadrul activitatii A5 se lucreaza la metodologia de analiza si consultare pentru elaborarea propunerii de politica publica alternativa pentru voluntariat in interesul copilului. Avem in vedere atat aspecte legate de protectia drepturilor copilului in cazul voluntarului minor, cat si aspecte legate protectia drepturilor copilului in cazul copilului beneficiar al activitatii voluntariat. S-au stabilit elementele cheie ale propunerii alternative si este in desfasurare analiza de documente legislative romanesti si europene, ca etapa de baza in procesul de elaborare a propunerii.

14 august 2018

Ne pregatim pentru contactarea organizatiilor neguvernamentale care vor participa la cursul de formare in cadrul proiectului “DAP Voluntar”, cu scopul de a ne cunoaste mai bine si de a pregati prezentarile pentru pagina web care se creeaza in cadrul activitatii A4. Pe langa programul de formare prin care speram sa contribuim la cresterea capacitatii tuturor ONGurilor participante in elaborarea si promovarea de politici publice, ne dorim sa valorizam actiunile si eforturile ONGurilor in promovarea voluntariatului cu si pentru copii. Astfel, ONGurile inscrise la curs vor primi incepand cu data de 20 august o scrisoare si un fisa de completat, urmand ca informatiile sa fie incluse in baza de date “”Comunitatea DAP” din cadrul site-ului „Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului”.

Pe parcursul proiectului invitatia de a furniza informatii despre organizatii si experiente de voluntariat ramane deschisa tuturor structurilor care doresc sa-si faca cunoscute proiectele si opiniile, urmand sa revenim asupra modului concret de a solicita intrarea in Comunitatea DAP Voluntar.

6 august 2018

S-a finalizat modelul de formare (draft 1) pentru primul modul al cursului „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”. Acest prim modul are tema “Introducere in politici publice si strategii. Politici publice si strategii specifice in domeniul protectiei drepturilor copilului. Participare comunitara si locul voluntariatului cu si pentru copii » , iar modelul de formare cuprinde agenda, suportul de curs, activitatea practica, manualul formatorului si chestionarul de evaluare. Am precizat “draft 1” deoarece pana la inceperea cursurilor modelul de formare va suporta imbunatatiri, fiind definitivat cu participarea formatorilor locali din judetele Alba. Buzau si Ialomita.

26 iulie 2018

Zi de sarbatoare pentru DAP Voluntar: proiectul nostru a fost lansat oficial printr-un seminar organizat la CRIPS. Va invitam sa consultati Comunicatul de presa.

12 iulie 2018

Primele materiale de identitate vizuala ale proiectului au fost machetate si pregatite pentru tipar. Vizualizati afisul proiectului.

Conventii de colaborare incheiate cu DGASPCurile (12 iulie 2018)

La inceputul lunii iulie, in cadrul activitatii A1 - Managementul proiectului – Asociatia CRIPS a incheiat conventiile de colaborare cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din judetele Alba, Buzau si Ialomita. Conventiile de colaborare cu DGSPC-urile sunt semnate in vederea organizarii a 3 cursuri locale pentru reprezentantii ONGurilor din cele trei judete, avand ca tema „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului . In cursurile de la Alba Iulia, Buzau, respectiv Slobozia vor interveni formatori locali din reteaua EDUC Trainer promovata de CRIPS, iar spatiile de formare se asigură cu sprijinul DGASPC-urilor din judetele mentionate, fara a fi necesare costuri de inchiriere sala de curs.
Prima pagina Despre noi Parteneriate Proiecte Publicatii Video Protectie Date Personale Contact Facebook