Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video GDPR Despre noi Contact CRIPS Online Facebook

Proiect cod SMIS 2014 - 111320

In data de 07.06.2018, Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale - CRIPS a demarat implementarea proiectului "DAP Voluntar - Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului". Proiectul, finantat prin Programul Operational Capacitate Administrativa, are ca scop cresterea capacitatii ONG-urilor active in sectorul social, protectia copilului - si in sectorul educatiei de a se implica in formularea si promovarea de propuneri alternative la politicile publice.

Proiectul "DAP Voluntar - Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului" se va desfasura pe parcursul a 16 luni, in intervalul 07.06.2018 - 07.10.2019. Bugetul proiectului "DAP Voluntar - Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului" este de 906.118,53 lei, din care 887.996,17 lei finantare nerambursabila acordata de AM POCA, echivalenta cu 98% din valoarea eligibila a cheltuielilor efectuate de catre Beneficiar.

Activitatile prevazute in proiect, precum si intreaga dedicarea echipei de implementare, vizeaza elaborarea, propunerea si acceptarea unei politici publice alternative cu privire la voluntariatul cu si in interesul copilului.

Pentru mai multe informatii cu privire la proiect, va invitam sa accesati prezentarea detaliata aici.

NOUTATI

Octombrie 2019

Proiectul "DAP Voluntar" s-a incheiat cu succes

Astazi, 7 octombrie 2019, este ultima zi de derulare a proiectului "DAP Voluntar". A fost un proiect complex si frumos, din care am avut multe de invatat. Un proiect care a sprijinit asociatia CRIPS sa se dezvolte si devina promotorul unei politici alternative prin care drepturile copilului vor fi mai bine respectate. Echipa de proiect multumeste tuturor institutiilor publice si organizatiilor neguvernamentale care au colaborat cu CRIPS-ul in diferitele etape de implementare, precum si Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie care a avizat favorabil propunerea alternativa. In mod special, multumiri expertilor AMPOCA pentru comunicare prompta si sprijin tehnic in implementare, derularea procesului de prefinantare /raportare/ verificare/ rambursare s-a realizat in conditii foarte bune.

Contractul de finantare se incheie, dar proiectul nu se opreste aici! Vom continua demersurile de promovare a propunerii alternative si vom asigura sustenabilitatea proiectului, inclusiv prin mentinerea si actualizarea acestui web-site.

Deja ne gandim la proiecte de viitor, care se bazeaza pe proiectul DAP Voluntar. Felicitari echipei si sa avem in continuare proiecte de succes!

Septembrie 2019

  • Asociația Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale - CRIPS a organizat in data de 25 septembrie 2019, la Bucuresti -sediul DGASPC Sector 1, Conferinta de inchidere a proiectului cod SMIS 2014 - 111320 DAP Voluntar "Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului".

    Evenimentul a avut ca obiectiv principal promovarea rezultatelor finale ale proiectului "DAP Voluntar Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului", implementat de CRIPS in perioada 7 iunie 2018-7 octombrie 2019, co-finanțat prin Programul Operational Capacitate Administrativa, bugetul total fiind 906.118,53 lei, din care 887.996,17 lei finanțare nerambursabila acordată de AM POCA, restul de 2% fiind contributia CRIPS.

    Click aici pentru a vizualiza comunicatul de presa.

  • Seminarul de pregatire a formatorilor pentru aplicarea kit-ului pedagogic elaborat in cadrul proiectului "DAP Voluntar" a avut loc la sediul CRIPS in perioada 23-24 septembrie 2019. Au participat 8 formatori din reteaua Educ Trainer - din Bucuresti si din judetele Arad, Calarasi, Mehedinti si Mures, care au parcurs cu interes cele trei module de curs, proiectand activitati de formare pentru ONG-uri din localitatile lor. Experienta proiectului "DAP Voluntar" este astfel diseminata catre alte judete din tara si sunt perspective sa fie valorizata cu succes pentru o cat mai buna implicare a ONG-urilor in elaborarea politicilor publice.

  • In data de 19 septembrie 2019 a inceput promovarea propunerii alternative elaborate in cadrul proiectului catre ONGuri si catre Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din intreaga tara. Odata cu propunerea alternativa, versiunea acceptata de ANPDCA, se transmite spre consultare draftul Ghidului metodologic pentru aplicarea prevederilor referitoare la Voluntariat din Standardele minime de calitate pentru serviciile sociale rezidentiale si de zi destinate copiilor. Pentru consultarea ghidului, click aici. Asteptam opinii la adresa de email: dap.crips@gmail.com

  • In data de 10.09.2019 Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie ne-a transmis adresa de acceptare a Propunerii alternative la politicile publice vizand cadrul metodologic de respectare a drepturilor copilului in acțiunile de voluntariat cu și pentru copii. Astfel, munca echipei de proiect s-a finalizat cu succes, indeplinindu-se Rezultatul de proiect 5 - Politica publica alternativa vizand cadrul metodologic de implementare a Legii voluntariatului pentru respectarea drepturilor copilului, promovata si acceptata . Pentru consultarea propunerii alternative click aici; scrisoarea de acceptare click aici.

  • La inceputul lunii septembrie 2019 s-a incheiat selectia formatorilor care vor participa la Seminarul de pregatire pentru aplicarea modelului de formare POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului. Cei 8 formatori sunt membri ai retelei EDUC Trainer promovate de Asociatia CRIPS si provin din judetele Arad, Calarasi, Mehedinti si Mures si din municipiul Bucuresti, sector 1. Ne dorim ca prin aceasta activitate experienta proiectului in formarea personalului ONGurilor sa fie diseminata si in alte judete, in plus fata de judetele Alba, Buzau si Ialomita unde cursul a fost pilotat. Seminarul de formare formatori este planificat in perioada 23-24 septembrie, la sediul CRIPS din Bucuresti.

August 2019

  • Va anuntam cu bucurie ca a fost finalizat Kit-ul pedagogic "POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului" pe care va invitam sa-l consultati - click aici.

  • In luna august a continuat promovarea propunerii alternative cu intalniri de lucru la sediul ANPDCA, cu conducerea institutiei. Astfel, avand in vedere sugestiile primite, in stransa legatura cu prioritatile actuale, in principal cu prevederile standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale rezidentiale si rspectiv de zi destinate copiilor aprobate in anul 2019, echipa de proiect revizuieste si definitiveaza in aceasta perioada Propunerea alternativă la politicile publice vizand cadrul metodologic de respectare a drepturilor copilului in acțiunile de voluntariat cu și pentru copii. A fost introdusa o noua optiune care presupune corelarea prevederilor privind voluntariatul din noile standarde de calitate pentru serviciile sociale rezidențiale și de zi destinate copiilor cu celelalte prevederi aflate in stransă legătură cu voluntariatul cu și pentru copii, finalizandu-se cu un Ghid metodologic pentru aplicarea prevederilor referitoare la voluntariat din standardele minime de calitate pentru serviciile sociale rezidențiale și de zi destinate copiilor.

  • Dupa finalizarea kit-ului pedagogic cu tema"POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului", asociatia CRIPS anunta inceperea selectiei formatorilor care urmeaza sa participe la seminarul de formare formatori cu scopul de diseminare a modelului de formare elaborat in cadrul proiectului "DAP Voluntar".

    Beneficiarii acestei formari vor fi 8 formatori din reteaua de formatori "EDUC Trainer" promovata de asociatia CRIPS la nivel national, criteriile de selectie fiind:

    - Formatorul local sa aiba studii superioare si sa detina certificat CNFPA/ ANC de formator

    - Formatorul trebuie sa fie membru al retelei de formatori "EDUC Trainer"

    - Formatorul trebuie sa aiba experienta de sustinere a minim 3 cursuri cu tematica focusata pe protectia copilului si o buna cunoastere a politicilor publice in domeniul protectiei copilului

    - Formatorul trebuie sa aiba experienta in contextul voluntariatului cu si pentru copii

    - Formatorul trebuie sa manifeste disponibilitate si interes personal pentru a-si dezvolta competentele de formator si a continua pe termen lung activitatile de formare a adultilor, in mod particular sa doreasca sa se implice in formarea personalului ONG cu tema "POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului" si sa disemineze pe plan local/ judetean acest model de formare.

    Formatorii candidati trebuie sa aiba disponibilitatea de a participa la seminarul de formare la sediul CRIPS din Bucuresti in perioada 23-24 septembrie 2019; se asigura din bugetul proiectului, pentru formatorii din judete, decontarea transportului, masa si cazarea 2 nopti.

    Structura grupului de cursanti va urmari sa aiba o componenta de gen echilibrata, selectia cursantilor avand in vedere egalitatea de sanse si nediscriminarea. Programele de derulare ale activitatilor vor tine cont si de nevoile particulare ale ale cursantilor (eventuali cursanti cu diazabilitati, programe speciale de tratament, etc).

    Ii rugam pe formatorii interesati sa trimita pe adresa de mail crips1@crips.ro un CV format Europass si Formularul de candidatura completat si semnat, pana la data de 29 august 2019.

Iulie 2019

  • Au fost finalizate filmele pedagogice realizate in cadrul subactivitatii 3.1 Realizare Kit pedagogic "POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului" - resurse text si video.

    Resursele video sunt alcatuite din trei filme pedagogice, pe care va invitam sa le vizionati:

    VOLUNTARUL COPIL ESTE UN VOLUNTAR SPECIAL

    Film pegadogic care, pornind de la un studiu de caz, permite dezbaterea modului in care un voluntar COPIL, pentru respectarea drepturilor sale, trebuie sa fie sprijinit in etapa de pregatire a interventiei voluntare, in timpul activitatii si dupa finalizarea acesteia.

    ASTEPTAND VOLUNTARII

    Film pedagogic care ilustreaza doua variante de pregatire a unei actiuni de voluntariat care urmeaza sa aiba loc intr-un serviciu rezidential pentru copii. Variantele vor fi subiect de dezbatere in cadrul cursului.

    PARTICIPAM LA IMBUNATATIREA POLITICILOR PUBLICE!

    Film pedagogic care prezinta etapele procesului de elaborare si promovarea unei propuneri de politici publice alternative si opinii ale reprezentantilor CRIPS despre modul in care aceste etape s-au desfasurat in cadrul proiectului "DAP Voluntar - Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONGuri a voluntariatului in interesul copilului".

  • Echipa de proiect se implica intens in activitatea de realizare a Kit-ului pedagogic "POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului". In cadrul subactivitatii A3.1, dupa finalizarea cursurilor pilot organizate in cadrul A2.2 in cele 3 judete - Alba, Buzau si Ialomita, avand in vedere concluziile pilotarii modelului de formare, am inceput revizuirea si definitivarea resurselor TEXT si pregatirea filmelor pedagogice. KIT-ul pedagogic cu tema "POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului" va include intr-un format usor de aplicat in activitati de formare resurse TEXT (curriculum, manualul formatorului, agenda, suport de curs, fise practice si metodologie de evaluare) si resurse VIDEO. Acest kit va fi disponibil pe website, dupa finalizarea A3.1.


Iunie 2019

  • A fost definitivat Planul de promovare al Propunerii alternative la politicile publice referitoare la voluntariatul cu si pentru copii, pe care il aplicam in vederea obtinerii aprobarii din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie.

  • Odata cu incheierea subactivitatii A5.2, lansam in consultare publica Propunerea alternativa la politicile publice referitoare la voluntariatul cu si pentru copii, rezultat de proiect care urmeaza sa fie promovat in aceasta ultima etapa de implementare. Va invitam sa consultati documentul si sa ne trimiteti opiniile dvs, prin email la adresa dap.crips@gmail.com

  • In cadrul proiectului cod SMIS 2014 - 111320 DAP Voluntar Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului, s-au finalizat cu succes cele 3 ateliere dezbatere de consultare a copiilor, parintilor, si a educatorilor din cadrul activitatii A5. Acestea s-au desfasurat la sediile celor 3 Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Alba, Buzau si Ialomita, dupa cum urmeaza:

    Alba - 23.05.2019;
    Buzau - 17.05.2019;
    Slobozia - 29.05.2019.

    Pentru informatii suplimentare despre ateliere va rugam sa consultati rapoartele elaborate pentru fiecare activitate:

    Buzau, Alba Iulia si Slobozia.

Mai 2019

  • In data de 29.05.2019 a avut loc la Slobozia, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, un Atelier Dezbatere de consultare a copiilor voluntari si ai parintilor acestora, in cadrul proiectului cod SMIS 2014 - 111320 DAP Voluntar Dialog, Acțiune și Profesionalism in promovarea de către ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • In cadrul proiectului cod SMIS 2014 - 111320 DAP Voluntar Dialog, Acțiune și Profesionalism in promovarea de către ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului, in data de 23.05.2019 a avut loc la Alba Iulia, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, un Atelier Dezbatere de consultare a copiilor beneficiari de voluntariat si a educatorilor din serviciile in care sunt acestia.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • In data de 17.05.2019 a avut loc la Buzau, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, un Atelier Dezbatere de consultare a copiilor voluntari si ai parintilor acestora, activitate realizata in cadrul proiectului cod SMIS 2014 - 111320 DAP Voluntar Dialog, Acțiune și Profesionalism in promovarea de către ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • Pe parcursul lunii mai 2019 se vor desfasura in cele 3 judete beneficiare de formare ateliere de consultare a copiilor, parintilor si educatorilor acestora, astfel: In judetul Alba se organizeaza un atelier de consultare a copiilor beneficiari de voluntariat si a educatorilor din serviciile in care sunt acestia. In judetele Buzau si Ialomita se organizeaza cate un atelier de consultare a copiilor voluntari si ai parintilor acestora. Datele de derulare a atelierelor sunt urmatoarele:

    Alba Iulia - 23.05.2019
    Buzau - 17.05.2019
    Slobozia - 29.05.2019

Aprilie 2019

  • Echipa DAP Voluntar va ureaza Paste Fericit!

  • Va supunem atentiei un chestionar de consultare cu privire la propunerile de imbunatatire a cadrului legislativ referitor la voluntariatul efectuat de si pentru copii.

    Va rugam sa trimiteti chestionarul completat catre adresa de mail dap.crips@gmail.com pana la data de 15 mai 2019.

    Click aici pentru a descarca chestionarul.

    Va multumim!

  • In data de 12 aprilie 2019, a avut loc la Slobozia colocviul de evaluare finala al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului, organizat de Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS in colaborare cu DGASPC Ialomita.

    Din judetul Ialomita au participat la curs 20 de persoane din partea a 4 organizatii neguvernamentale active in domeniile social -protectia copilului si educatie, toti cei 20 de cursanti finalizand cu bine cele trei module si colocviul de evaluare.

  • In data de 15 aprilie 2019, a avut loc la Alba Iulia colocviul de evaluare finala al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului, organizat de Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS in colaborare cu DGASPC Alba. Din judetul Alba au participat la curs 24 de persoane din partea a 17 organizatii neguvernamentale active in domeniul social - protectia copilului si educatie, toti cei 24 de cursanti finalizand cu bine cele trei module si colocviul de evaluare.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • In luna aprilie 2019 se deruleaza colocviul de evaluare al participantilor la cursul � POLITICI PUBLICE � informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului� in cadrul proiectului DAP Voluntar Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului, dupa cum urmeaza:

    Alba Iulia � 15.04.2019
    Ialomita � 12.04.2019.

    Colocviul de evaluare permite ca fiecare cursant sa isi sustina portofoliul realizat ca urmare a derularii celor 3 activitati practice realizate dupa fiecare modul teoretic. De asemenea, participantii la curs au de completat un chestionar care permite evaluarea modului in care au fost integrate elementele teoretice cu referire la Politicile publice si implicarea ONG-urilor in elaborarea acestora.

Martie 2019

  • Cu emotii, zambete si satisfactii, in data de 27 martie 2019 a avut loc la sediul Dgaspc Buzau colocviul de evaluare al cursului POLITICI PUBLICE- informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului. Felicitari si multumiri, formatorilor si cursantilor pentru implicare.

  • In zilele de 26 si 27 martie 2019 a avut loc la Slobozia, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ultimul modul al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului. La cursul organizat in colaborare cu DGASPC Ialomita au participat 20 de persoane, reprezentati ai celor 4 ONG-uri beneficiare de formare in cadrul proiectului DAP Voluntar.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • In a doua jumatate a lunii martie, in zilele de 25-26 martie 2019 s-a desfasurat la Alba Iulia, la sediul DGASPC Alba ultimul modul al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului, avand ca tema Politici publice alternative de suport a voluntariatului cu si pentru copii.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • Asociatia CRIPS invitata la Gala CNASR

    Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale � CRIPS Bucuresti a avut placerea de a participa la cea de-a VI-a editie a Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala organizata de CNASR in 19 martie 2019 la Ateneul Roman.

    Multumim pentru invitatie si ramanem devotati valorilor pe care CRIPS le promoveaza. Proiectul DAP Voluntar ne ofera oportunitatea de a dezvolta aceste valori - calitate in formare, networking, parteneriat; organizam cursuri de calitate, lucram eficient in retea cu specialisti din judetele Alba, Buzau si Ialomita, dezvoltam noi colaborari cu ONGuri din domeniul social.

  • In prima jumatate a lunii martie, in zilele de 14-15 martie 2019 s-a desfasurat la Buzau, la sediul DGASPC Buzau Modulul III al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului, avand ca tema Politici publice alternative de suport a voluntariatului cu si pentru copii.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.



  • In luna martie se desfasoara Modulul 3 al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului, cu tema Politici publice alternative de suport a voluntariatului cu si pentru copii , in cele 3 judete beneficiare de formare in cadrul proiectului DAP.

    Cele 3 sesiuni de formare locale se desfasoara astfel:

    Alba � 25-26 martie;
    Buzau � 14-15 martie;
    Ialomita � 26-27 martie.

    Dupa finalizarea Modului 3 incep activitatile practice corespunzatoare.

Februarie 2019

  • In zilele de 26 si 27 februarie 2019 a avut loc la Alba Iulia, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Modulul 2 al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului. La cursul organizat in colaborare cu DGASPC Ialomita au participat 24 de persoane, reprezentati ai celor 17 ONG-uri beneficiare de formare in cadrul proiectului DAP Voluntar.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • In zilele de 26 si 27 februarie 2019 a avut loc la Slobozia, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Modulul 2 al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului. La cursul organizat in colaborare cu DGASPC Ialomita au participat 20 de persoane, reprezentati ai celor 4 ONG-uri beneficiare de formare in cadrul proiectului DAP Voluntar.

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • Va rugam sa ne sprijiniti cu opiniile dvs la imbunatatirea si dezvoltarea paginii web Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului; in acest scop va rugam sa completati si sa ne trimiteti acest chestionar pe adresa dap.crips@gmail.com. Va multumim !

  • Asociatia CRIPS nominalizata la Gala CNASR

    In cadrul celei de-a VI-a editii a Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala organizata de CNASR in 19 martie 2019 la Ateneul Roman, Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS este nominalizata la sectiunea PREMIUL INSTITUTIA ANULUI 2018.

    Multumim pentru incredere si ramanem devotati valorilor pe care CRIPS le promoveaza de aproape un sfert de veac: calitate in formare, networking, parteneriat. Proiectul DAP Voluntar ne ofera oportunitatea de a le dezvolta, pe toate trei: organizam cursuri de calitate, lucram eficient in retea cu specialisti din judetele Alba, Buzau si Ialomita, dezvoltam noi colaborari cu ONGuri din domeniul social.

    In perioada 18-25 februarie 2019 are loc etapa de vot online. Chiar daca, in primul rand, apreciem nominalizarea, voturile pe care le primim ne motiveaza si ne bucura!

    Votati-ne aici!

  • In zilele de 14 si 15 februarie 2019 a avut loc la Buzau, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, modulul II al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului.

    La cursul organizat in colaborare cu DGASPC Buzau au participat 22 de persoane, reprezentanti ai urmatoarelor organizatii neguvernamentale: Asociatia Familia Amurtel; Asociatia Ortodoxa Filantropia Berca; Asociatia de dezvoltare socio-economica Impact 2006; Asociatia pedagogica Buzau; Asociatia Sf.Anton; Fundatia Sf.Sava; Asociatia Vox Civica Buzau

    Al doilea modul de curs de la Buzau s-a incheiat cu succes � felicitari formatorilor si cursantilor, deopotriva!

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • Pe parcursul lunii februarie se desfasoara Modulul 2 al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului, cu tema Dialog social si civic pentru voluntariat cu si pentru copii.

    Se organizeaza 3 sesiuni de formare locale dupa cum urmeaza:

    Alba � 26-27 februarie;
    Buzau � 14-15 februarie;
    Ialomita � 26-27 februarie.

    Dupa finalizarea cursului, incep activitatile practice corespunzatoare Modulului 2.

Ianuarie 2019

  • In zilele de 30 si 31 ianuarie 2019 a avut loc la Slobozia, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, primul modul al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului..

    La cursul organizat in colaborare cu DGASPC Ialomita au participat 20 de persoane, reprezentanti ai urmatoarelor organizatii neguvernamentale: Fice Romania � filiala Ialomita, Asociatia socio-culturala Matei Basarab, Asociatia Interact, Asociatia Expert-in. Apreciem interesul participantilor pentru tematica politicilor publice si strategiilor in domeniul protectiei drepturilor copilului, precum si oportunitatea de dialog public-privat oferita de aceasta activitate. Primul modul de curs de la Buzau s-a incheiat cu succes � felicitari formatorilor si cursantilor, deopotriva!

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • In zilele de 21 si 22 ianuarie 2019 a avut loc la Alba, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, primul modul al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului.

    La cursul organizat in colaborare cu DGASPC Alba au participat 25 de persoane, reprezentanti ai urmatoarelor organizatii neguvernamentale: Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, Filiala Filantropia Ortodoxa Razboieni Cetate, Filiala Filantropia Ortodoxa Ocna Mures, Filiala Filantropia Ortodoxa Sebes, Asociatia Sf, Prooroc Ilie Tesviteau - Aiud, Filiala Filantropia Ortodoxa Totoi, Filiala Filantropia Ortodoxa Aiud, Asociatia Izavorul Tamaduirii Alba Iulia, Asociatia Sf. Veronica - Dumbrava, APVCD Familia 2004 � Blaj, Asociatia Impreuna pentru Abrud, Asociatia Un pas inainte Alexandra - Aiud, Asociatia Sf. Apostol Petru - Teius, Asociatia Rita Tita - Alba Iulia, Fundatia Sanctuary - Ocna Mures, Organizatia Caritas - Alba Iulia, Asociatia Steaua sperantei - Alba Iulia. Apreciem interesul participantilor pentru tematica politicilor publice si strategiilor in domeniul protectiei drepturilor copilului, precum si oportunitatea de dialog public-privat oferita de aceasta activitate. Primul modul de curs de la Buzau s-a incheiat cu succes � felicitari formatorilor si cursantilor, deopotriva!

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • In zilele de 17 si 18 ianuarie 2019 a avut loc la Buzau, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, primul modul al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului.

    La cursul organizat in colaborare cu DGASPC Buzau au participat 22 de persoane, reprezentanti ai urmatoarelor organizatii neguvernamentale: Asociatia Familia Amurtel, Asociatia Ortodoxa Filantropia Berca, Asociatia de dezvoltare socio-economica Impact 2006, Asociatia pedagogica Buzau, Asociatia Sf.Anton, Fundatia Sf.Sava si Asociatia Vox Civica Buzau. Apreciem interesul participantilor pentru tematica politicilor publice si strategiilor in domeniul protectiei drepturilor copilului, precum si oportunitatea de dialog public-privat oferita de aceasta activitate. Primul modul de curs de la Buzau s-a incheiat cu succes � felicitari formatorilor si cursantilor, deopotriva!

    Va invitam sa consultati Comunicatul de presa referitor la acest eveniment.

  • Pe parcursul lunii ianuarie se desfasoara Modulul 1 al cursului �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului�, cu tema �Introducere in politici publice si strategii. Politici publice si strategii specifice in domeniul protectiei drepturilor copilului. Participare comunitara si locul voluntariatului cu si pentru copii�.

    Se organizeaza 3 sesiuni de formare locale dupa cum urmeaza:
    Alba � 21-22 ianuarie;
    Buzau � 17-18 ianuarie;
    Ialomita � 30-31 ianuarie.

    Dupa finalizarea cursului, incep activitatile practice corespunzatoare Modulului I.

Decembrie 2018

  • De sarbatorile iernii 2018, echipa proiectului DAP Voluntar va doreste Craciun Fericit si un An Nou cu sanatate, bucurii si impliniri, in proiectele profesionale si personale!

  • Ne pregatim pentru inceperea cursurilor cu tema �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului� in cele trei judete participante la proiect. Cu sprijinul Directiilor Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului s-a finalizat selectia cursantilor -reprezentanti ai ONGurilor din judetele Alba, Buzau si Ialomita- si s-au stabilit perioadele de derulare a sesiunilor de pregatire teoretica. Incepem in luna ianuarie 2019 ....si ne dorim, noua si formatorilor locali, MULT SUCCES!

  • In data de 5 Decembrie 2018, echipa proiectului "DAP Voluntar" sarbatoreste azi Ziua Voluntariatului! Sarbatorim voluntarii de toate varstele, organizatiile care practica voluntariatul, institutiile care se implica in dezvoltarea si promovarea politicilor privind voluntariatul, dar si scolile si furnizorii de formare care organizeaza cursuri pe tema voluntariatului de calitate. Asociatia CRIPS este un astfel de furnizor de formare si, chiar in cursurile pentru profesionisti, nu uitam sa abordam ideea voluntariatului. O valoare a muncii in serviciile sociale a devenit MUNCA IN ECHIPA Profesionisti-Voluntari. Si cu totii invatam si experimentam cum sa functioneze mai bine aceasta ECHIPA. Iar proiectul nostru actual, contribuie la acest cadru de mai buna functionare a voluntariatului, cu respectarea drepturilor copilului. Astfel, este si sarbatoarea proiectului nostru.

    LA MULTI ANI, voluntarilor si voluntariatului!

Noiembrie 2018

  • In data de 22 noiembrie a avut loc la sediul CRIPS reuniunea de lucru a Grupului Consultativ, considerat element cheie in procesul de elaborare a propunerii alternative, deoarece a reunit persoane cu experienta in domeniu a caror opinie este utila in argumentarea si formularea propunerii alternative vizand cadrul metodologic de implementare a Legii voluntariatului pentru respectarea drepturilor copilului.

    Scopurile intalnirii au fost prezentarea concluziilor analizei documentare si a elementelor cheie ale propunerii si consultarea pentru elaborarea propunerii alternative. Participantii au agreat propunerile si argumentele expertilor de proiect si au completat analiza cu exemple din experienta proprie in care copiii au beneficiat de voluntariat sau au desfasurat activitati voluntare in diferite domenii. Procesul consultativ va continua prin email, dupa ce draftul nr 1 al propunerii alternative va fi definitivat. Aceasta activitate a fost organizata, in plus, sub egida manifestarilor prilejuite de Saptamana Internationala a Drepturilor Copilului. Fiindca, inainte de toate, ne preocupa interesul superior al copilului.

  • In cadrul activitatii A5 ne pregatim pentru intalnirea Grupului Consultativ, prilej cu care vom dezbate cu reprezentanti ai institutiilor publice si ai ONGurilor concluziile analizei documentare privind voluntariatu cu si pentru copii, precum si elementele cheie ale propunerii alternative. Punem in comun rezultatele obtinute pana acum la A2.1, in special documentatia elaborata pentru Modulul 3 al cursului �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului� si rezultatele obtinute pana acum pe A5.1 - fise documentare, concluzii ale analizei documentare si propunerile de imbunatatire a legislatiei.

  • Dupa finalizarea versiunii draft a modelului de formare pentru cursul �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului� si organizarea Atelierului de lucru cu formatorii locali, s-a realizat consultarea prin email a formatorilor locali din judetele Alba, Buzau si Ialomita. La inceputul lunii noiembrie 2018, opiniile primite de la formatorii locali ne ajuta sa definitivam suporturile de curs care vor fi date cursantilor in etape, la fiecare modul de formare. Pentru consultarea modelului de formare, considerat rezultat de etapa in cadrul rezultatului de proiect RP1, va invitam sa accesati rubrica REZULTATE a site-ului

Octombrie 2018

In zilele de 11-12 octombrie 2018 a avut loc la CRIPS Atelierul de lucru al formatorilor locali, activitate cheie prin care se asigura aplicarea modelulului de formare �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului� in judetele Alba, Buzau si Ialomita.

Obiectivele atelierului au fost: a)dezbaterea elementelor de continut si de metode pedagogice pentru a facilita organizarea unitara a cursurilor pilot, incurajandu-se in acelasi timp adaptarea formarii la specificul grupului tinta din judetul respectiv. b) clarificarea criteriilor de selectie a cursantilor si metodologiei de inscriere la curs, cu inregistrarea fiecarui beneficiar al cursului in grupul tinta ; d) discutarea aspectelor administrative ale cursurilor pilot. Toate aceste obiective au fost indeplinite cu succes, cei 6 formatori locali (membri ai retelei EDUC Trainer promovate de CRIPS) fiind activi si interesati sa contribuie la definitivarea componentelor modelului de formare, respectiv a suportului de curs, a fiselor activitatilor practice sau a manualului formatorului. Ne dorim si le dorim mult succes!

Vineri, 5 octombrie 2018. pagina web �Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului� a devenit publica. Va invitam s-o consultati la adresa http://dap-voluntar.crips.ro/

Septembrie 2018

Realizarea paginii web �Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului� este in curs de finalizare. Programarea s-a incheiat, se alimenteaza rubricile cu materialele elaborate si facem o ultima revizuire a acestora inainte de lansare.

Urmeaza sa anuntam lansarea site-ului la inceputul lunii octombrie 2018, impreuna cu invitatia de a-l vizita!

Mentionam ca pagina web �Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului� va fi:

  • un spatiu de informare , facilitand accesul la informatii despre politici publice, studii si cercetari, experiente relevante pentru domeniul Voluntariat in interesul copilui - atat voluntariat realizat de minori, cat si voluntariat realizat in beneficiul copiilor din grupuri vulnerabile
  • un spatiu de dialog , permitand comunicarea si schimbul de experienta intre structuri publice si private interesate de problematica voluntariatului
  • un spatiu de valorizare a experientelor ONGurilor si institutiilor publice in actiuni de Voluntariat cu si pentru copii
  • un instrument de promovare a proiectului SMIS 111320 ,oferind informatii despre proiect in general si despre evolutia acestuia pe parcursul implementarii
  • Urmariti anuntul nostru de lansare a site-ului!

In cadrul subactivitatii A2.1, s-a incheiat elaborarea Modelului de formare pentru cursul �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului�, prin pregatirea materialelor aferente Modulului 3 cu tema � Politici publice alternative de suport a voluntariatului cu si pentru copii�. Modelul de formare va fi discutat cu formatorii locali in cadrul unui atelier de lucru si va fi definitivat prin integrarea opiniilor acestora pana la finalul lunii noiembrie 2018.

23 august 2018

In cadrul activitatii A5 se lucreaza la metodologia de analiza si consultare pentru elaborarea propunerii de politica publica alternativa pentru voluntariat in interesul copilului. Avem in vedere atat aspecte legate de protectia drepturilor copilului in cazul voluntarului minor, cat si aspecte legate protectia drepturilor copilului in cazul copilului beneficiar al activitatii voluntariat. S-au stabilit elementele cheie ale propunerii alternative si este in desfasurare analiza de documente legislative romanesti si europene, ca etapa de baza in procesul de elaborare a propunerii.

14 august 2018

Ne pregatim pentru contactarea organizatiilor neguvernamentale care vor participa la cursul de formare in cadrul proiectului �DAP Voluntar�, cu scopul de a ne cunoaste mai bine si de a pregati prezentarile pentru pagina web care se creeaza in cadrul activitatii A4. Pe langa programul de formare prin care speram sa contribuim la cresterea capacitatii tuturor ONGurilor participante in elaborarea si promovarea de politici publice, ne dorim sa valorizam actiunile si eforturile ONGurilor in promovarea voluntariatului cu si pentru copii. Astfel, ONGurile inscrise la curs vor primi incepand cu data de 20 august o scrisoare si un fisa de completat, urmand ca informatiile sa fie incluse in baza de date ��Comunitatea DAP� din cadrul site-ului �Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului�.

Pe parcursul proiectului invitatia de a furniza informatii despre organizatii si experiente de voluntariat ramane deschisa tuturor structurilor care doresc sa-si faca cunoscute proiectele si opiniile, urmand sa revenim asupra modului concret de a solicita intrarea in Comunitatea DAP Voluntar.

6 august 2018

S-a finalizat modelul de formare (draft 1) pentru primul modul al cursului �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului�. Acest prim modul are tema �Introducere in politici publice si strategii. Politici publice si strategii specifice in domeniul protectiei drepturilor copilului. Participare comunitara si locul voluntariatului cu si pentru copii � , iar modelul de formare cuprinde agenda, suportul de curs, activitatea practica, manualul formatorului si chestionarul de evaluare. Am precizat �draft 1� deoarece pana la inceperea cursurilor modelul de formare va suporta imbunatatiri, fiind definitivat cu participarea formatorilor locali din judetele Alba. Buzau si Ialomita.

26 iulie 2018

Zi de sarbatoare pentru DAP Voluntar: proiectul nostru a fost lansat oficial printr-un seminar organizat la CRIPS. Va invitam sa consultati Comunicatul de presa.

12 iulie 2018

Primele materiale de identitate vizuala ale proiectului au fost machetate si pregatite pentru tipar. Vizualizati afisul proiectului.

Conventii de colaborare incheiate cu DGASPCurile (12 iulie 2018)

La inceputul lunii iulie, in cadrul activitatii A1 - Managementul proiectului � Asociatia CRIPS a incheiat conventiile de colaborare cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din judetele Alba, Buzau si Ialomita. Conventiile de colaborare cu DGSPC-urile sunt semnate in vederea organizarii a 3 cursuri locale pentru reprezentantii ONGurilor din cele trei judete, avand ca tema �POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului . In cursurile de la Alba Iulia, Buzau, respectiv Slobozia vor interveni formatori locali din reteaua EDUC Trainer promovata de CRIPS, iar spatiile de formare se asigură cu sprijinul DGASPC-urilor din judetele mentionate, fara a fi necesare costuri de inchiriere sala de curs.




Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video Protectie Date Personale Despre noi Contact Facebook