Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video GDPR Despre noi Contact CRIPS Online Facebook

In prima luna a anului 2021 a inceput implementarea proiectului ,,Voluntariat - Initiative - Profesionalism pentru calitate in serviciile de zi destinate copiilor din comunitatile vulnerabile", cod PN1020, in cadrul apelului ,,Cresterea incluziunii si abilitarea romilor", Programul Dezvoltare locala, reducerea saraciei si cresterea incluziunii romilor", finantat prin Granturile SEE 2014-2021. Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociala CRIPS este unul dintre membrii parteneriatului si intervine alaturi de patru Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului: D.G.A.S.P.C Ialomita (promotorul de proiect), D.G.A.S.P.C Arad (partener 1), D.G.A.S.P.C Buzau (partener 2) si D.G.A.S.P.C Mures (partener 3).

Pe parcursul celor 24 de luni de implementare, proiectul va raspunde nevoilor de incluziune sociala a persoanelor de etnie roma si va contribui la dezvoltarea capacitatii a 9 centre de zi cu peste 2/3 beneficiari romi din judetele Ialomita, Arad, Buzau si Mures. Pentru mai multe informatii despre proiect click aici.

Cu dorinta de a face vizibila evolutia activitatilor si rezultatelor pe site-ul asociatiei noastre, avem bucuria sa inauguram o rubrica dedicata exclusiv proiectului PN1020 "VIP PLUS". Va invitam sa o consultati si sa fiti alaturi de echipa de proiect in misiunea frumoasa si complexa de a sprijini copiii, parintii, profesionistii, voluntarii, cetatenii din comunitatile tinta pentru cresterea incluziunii si abilitarea romilor. Ne dorim sa fie un proiect de succes!NOUTATI:

Martie 2023

Evaluarea finala a centrelor de zi

In ultima luna de implementare a proiectului VIP Plus-a aplicat in toate centrele Grila de evaluare finala, pentru a cunoaste opiniile sefilor de centre cu privire la impactul proiectului si propunerile de colaborare in viitor.

Remarcam aprecierile unanime ale echipelor centrelor de zi cu privire la sprijinul deosebit de care au beneficiat pentru imbunatirea serviciilor acordate copiilor si parintilor pe parcursul celor 27 luni de proiect. Au fost apreciate cu calificative maxime cursurile si campaniile organizate, activitatile de abilitare destinate copiilor si parintilor de etnie roma, echipamentele cu care au fost dotate centrele, materialele consumabile si produsele achizitionate pentru copii si familii. Taberele si excursiile au fost cele mai iubite de catre copii, fiind adevarate evenimente de vacanta, primele lor "iesiri" din cartierul si localitatea lor.

Cu acest prilej au fost colectate si exemple de bune practici din toate centrele de zi, care au fost centralizate pentru a incuraja schimbul de experienta intre centrele beneficiare. Materialul cu bunele practici colectate de la centrele de zi poate fi consultat aici.

Februarie 2023

Sarbatoarea parintilor in judetele Ialomita si Buzau

In cadrul Campaniei de constientizare adresata persoanelor de etnie roma, in centrele de zi Slobozia si Facaeni s-au organizat evenimente dedicate parintilor. Activitatile au avut ca obiective informarea si sensibilizarea parintilor copiilor care frecventeaza aceste centre, stimularea participarii si mai ales sarbatorirea acestora. A fost un prilej de bucurie si de rememorare a numeroaselor activitati frumoase derulate in cadrul proiectului VIP PLUS. Parintii au fost "provocati" sa se alature copiilor in demersul de confectionare a unor felicitari si obiecte decorative, copiii fiind de data aceasta "indrumatorii" parintilor. Pe parcursul evenimentului, s-a accentuat rolul deosebit de important pe care il are fiecare parinte in parte in educatia copiilor, precum si modul in care parintii pot sa sustina activitatea centrelor de zi.

Sarbatoarea parintilor s-a organizat cu succes si la Centrul de zi Ramnicu Sarat, jud. Buzau. "A fost o zi cat o suta de zile!" a afirmat echipa de proiect, sub impresia emotiilor si povestilor frumoase. Datorita proiectului ne bucuram sa avem parinti cu grija pentru copiii lor, responsabili pentru educatia acestora, cu dorinta de a-i vedea oameni de baza in societate

Ianuarie 2023

Veste buna: proiectul continua pana la 31.03.2023

Echipa interjudeteana a proiectului VIP PLUS si toate cele noua centre de zi beneficiare isi exprima bucuria de a continua implementarea pana la finalul lunii martie 2023. La finalul lui decembrie 2022, FRDS a aprobat solicitarea de prelungire a duratei de implementare a proiectului PN1020 de la 24 de luni la 27 de luni (notificare transmisa de DGASPC Ialomita in 29.11.2022). Ne bucuram ca incepem noul an lucrand in continuare impreuna si suntem siguri ca toate rezultatele proiectului vor fi indeplinite cu succes.

Atasam versiunea on-line revizuita a pliantului proiectului click aici

Decembrie 2022

Sarbatoarea Craciunului in toate centrele de zi VIP Plus

Toata luna decembrie centrele noastre de zi au organizat pregatiri pentru Sarbatoarea Craciunului. S-au realizat desene, felicitari, ornamente, s-au facut repetitii la colinde, poezii si scenete, au fost cumparate daruri. Iar zilele festive, atat de asteptate, au adus multe bucurii copiilor beneficiari, parintilor si profesionistilor din centrele de zi si din echipele de proiect ale partenerilor. Craciun fericit, dragi copii, parinti si colegi!

Noiembrie 2022

Manualul pentru personalul centrelor de zi a fost tiparit

Asociatia CRIPS, partener 4 in proiectul VIP PLUS, anunta cu bucurie tiparirea manualului Resurse teoretice si practic pentru personalul centrelor de zi. Acest pachet de resurse teoretice si practice destinat personalului centrelor de zi - toolkit cu instrumente pentru abilitarea copiilor romi si a parintilor/ familiilor acestora- este un rezultat al activitatii A2 Dezvoltarea resurselor umane ale centrelor de zi participante la proiect. Lucrarea poate fi consultata in format electronic pe site-ul nostru. Manualul tiparit urmeaza sa fie difuzat catre personalul centrelor de zi participante la proiect, precum si catre alte centre de zi din judetele Ialomita, Arad, Buzau si Mures si din municipiul Bucuresti.

Septembrie 2022

Incepe scoala

La inceput de septembrie, toate centrele de zi beneficiare ale proiectului VIP PLUS, sprijinite de echipele mobile ale partenerilor, se pregatesc pentru un nou an scolar. Iar pregatirea se adreseaza nu numai lor, copiilor, ci si familiilor acestora. In plina desfasurare a Campaniei de constientizare adresate persoanelor de etnie roma (activitatea A4 a proiectului VIP PLUS), inceputul de an scolar este un prilej optim pentru a distribui parintilor materialele de campanie si a discuta cu ei, individual sau in grup, despre importanta educatiei. De asemenea, credem ca odata cu noul an scolar vom aprecia roadele Campaniei nondiscriminare (activitatea A5 a proiectului VIP PLUS) - mai precis ale activitatilor de formare a cadrelor didactice derulate in toate comunitatile tinta, inainte de vacanta de vara.

Dorim tuturor copiilor si parintilor un an scolar cu succese si bucurii. Sa mergeti cu drag la scoala, sa fiti activi si sa aveti incredere in voi! Fie ca toate scolile sa fie scoli pentru toti copiii, asa cum ne straduim sa realizam prin proiectul nostru.

August 2022

Varianta on line a toolkit-ului pentru profesionstii din centre de zi

Partenerul 4, Asociatia CRIPS, anunta finalizarea si publicarea pe website a manualului Resurse teoretice ┼či practice pentru personalul centrelor de zi, o adevarata --cutie cu unelte-- (toolkit) realizata pentru personalul educativ din centrele de zi. Acest toolkit a fost elaborat in cadrul activitatii A2 din proiectul VIP PLUS si urmeaza sa fie tiparit in cursul lunii septembrie 2022, fiind cea de-a cincea lucrare in colectia "Manualul Educatorului" promovata de asociatia CRIPS. Pentru consultarea lucrarii in versiune on-line, click aici

Iulie 2022

Pregatim campania de constientizare

In data de 28.07.2022 partenerul 4 Asociatia CRIPS a organizat partea a 2-a a atelierului on line de pregatire a Campaniei de Constientizare adresate persoanelor de etnie roma, in cadrul activitatii A4 a proiectului VIP PLUS. Au fost aprofundate conceptul campaniei si s-au dezbatut instrumentele de lucru, s-a stabilit planificarea activitatilor, in conformitate cu schimbarile in calendarul proiectului din ultima notificare. S-a discutat in mod particular despre selectia grupului tinta, aplicand metodologia specifica proiectului VIP PLUS. Dat fiind ca kit-ul de campanie este in curs de tiparire, s-a discutat despre repartizarea materialelor si folosirea lor in activitatile de constientizare adresate parintilor copiilor din centrele de zi, precum si altor cetateni de etnie roma din comunitatile participante. S-a recomandat accesarea rubricii campaniei de pe site-ul proiectului nostru de catre un numar cat mai mare de profesionisti din centrele de zi si din alte servicii sociale.

Iunie 2022

Atelierul de pregatire a Campaniei de constientizare adresata persoanelor de etnie roma

In data de 21.06.2022 asociatia CRIPS a invitat echipele mobile ale partenerilor la prima parte a Atelierului on line de pregatire a Campaniei de constientizare adresata persoanelor de etnie roma. Au fost prezentate si discutate: conceptul campaniei, rolurile partenerilor, planificarea activitatilor. Colegii au apreciat continutul pliantului de constientizare, fisele de lucru pentru activitatile cu parintii, design-ul materialelor promotionale, precum si rubrica dedicata campaniei care a fost creata pe site-ul proiectului. S-au discutat si aspecte legate de modalitatile prin care mesajele cheie pot fi transmise cat mai eficient catre publicul tinta al campaniei, dupa vizionarea unui film pedagogic cu indrumari pentru folosirea fiselor de constientizare. Sa fie o campanie de succes!

Activitatile de formare a cadrelor didactice pe tema nondiscriminarii

In cadrul activitatii A5 a proiectului VIP PLUS, echipa CRIPS a lucrat la un model de formare a cadrelor didactice pentru prevenirea si combaterea discriminarii in scoala si in comunitate. Acest model a fost aplicat de colegii nostri din echipele partenerilor in cele 4 activitati de formare organizate pe parcursul lunii iunie 2022 in toate comunitatile in care functioneaza cele noua centre de zi participante la proiect. Au fost activitati structurate in cate doua sesiuni, care au prilejuit nu doar dezbateri teoretice ci si organizarea de activitati practice cu elevii si cu parintii, la initiativa cadrelor didactice participante.
In cadrul acestor evenimente s-au distribuit materialele promotionale din kit-ul de campanie, care au fost apreciate de participanti. Felicitari marii echipe interjudetene VIP PLUS pentru reusita acestor activitati!

Mai 2022

Lansarea rubricii destinate Campaniei de Constientizare adresata persoanelor de etnie roma

pagina dedicata pe site-ul VIP PLUS

Centrele de zi nu lucreaza doar cu copiii, ci au o misiune importanta de informare / sensibilizare / educare a parintilor romi, deci pentru dezvoltarea institutionala a acestor servicii s-a considerat necesara realizarea de instrumente de lucru si formarea personalului pentru a lucra cu adultii de etnie roma, incurajand participarea acestora si ajutandu-i sa constientizeze drepturile si responsabilitatile pe care le au ca parinti si cetateni.

In acest scop, anuntam lansarea pe site-ul nostru a rubricii dedicate Campaniei de constientizare adresate persoanelor de etnie roma, pe care va invitam sa o vizitati, accesand rubrica CAMPANII.

Avand in vedere specificul proiectului VIP PLUS si corelarea cu obiectivele si activitatile proiectului, campania organizata in cadrul A4 abordeaza teme care au legatura cu imbunatatirea rolului parental al cetatenilor romi, cu respectarea si promovarea drepturilor copilului si cu participarea comunitara - acestea fiind considerate teme prioritare pentru proiectul nostru.

Ne propunem ca prin aceasta rubrica sa punem la dispozitia profesionistilor care lucreaza in centre de zi (dar si altor profesionisti - din servicii publice, unitati de inavatamant etc), materiale elaborate in cadrul proiectului si resurse complementare utilizabile in activitatile cu parintii de etnie roma. Va invitam sa consultati rubrica nou creata si sa contribuiti cu propriile experiente / studii / instrumente de lucru la imbogatirea resurselor pe aceasta tema.

Aprilie 2022

Finalizare cursuri de perfectionare a personalului centrelor de zi

Toate cele patru serii de cursuri destinate personalului centrelor de zi participante la proiectul VIP PLUS s-au incheiat cu succes - colocviile de evaluare fiind organizate pe 24 martie la Arad, pe 31 martie la Slobozia, pe 4 aprilie la Targu Mures si pe 8 aprilie la Ramnicu Sarat, jud Buzau.

Toti cursantii au apreciat faptul ca le-au fost indeplinite asteptarile cu privire la curs, au apreciat continutul programului si metodele de formare, precum si schimbul de experienta cu alti colegi. In urma participarii la curs, majoritatea cursantilor considera ca ar putea aplica imediat inactivitatea lor unele activitati practice prezentate - pe tema prevenirii si combaterii discriminarii, importantei scoalarizarii, dezvoltarea capacitatii personale de actiune. Mai mult, cursurile au fost o buna oportunitate pentru participanti de a se simti apreciati si valorizati ca si profesionisti, de a primi recunoasterea atat de necesara in propia lor dezvoltare profesionala. Avand in vedere reactia deosebit de pozitiva a cursantilor si opinia lor clar exprimata de a mai dori sa participle la cursuri de acest gen, echipa asociatiei CRIPS (partener 4), impreuna cu toti colegii din marea echipa VIP PLUS, considera ca "misiunea formare" a fost indeplinita cu succes. Felicitari!

Martie 2022

Campania de crestere a constientizarii pe teme anti-discriminare, tintind populatia majoritara

pagina dedicata pe site-ul VIP PLUS

Incepand cu finalul lunii februarie 2022, pe site-ul proiectului VIP PLUS a fost lansata o rubrica noua, dedicata Campaniei de crestere a constientizarii pe teme anti-discriminare, tintind populatia majoritara. Recent, dupa obtinerea aprobarii FRDS, au fost postate materialele de campanie principale- pliantul si afisul.

Ne propunem ca prin aceasta rubrica sa contribuim la mai buna informare / sensibilizare / responsabilizare a profesionistilor care lucreaza cu copiii mai ales in scoli si servicii sociale, pentru a intelege si aplica principiul nondiscriminarii in activitatile lor. Resursele publicate sunt de interes si pentru autoritatile publice locale precum si pentru toti cetatenii comunitatilor, care pot contribui activ la o mai buna integrare in scoala si comunitate a copiilor de etnie roma.Vizitati noua rubrica la adresa vip-plus.crips.ro/campanie.php?ID=1&URL=campanie.php

Februarie 2022

Seminariile de formare a liderilor si expertilor romi
Seminariile de formare a liderilor si specialistilor romi au fost organizate la finalul lunii februarie in toate cele 4 judete participante la proiect. Activitatile au avut tema "Promovarea drepturilor persoanelor de etnie roma, abilitare si constientizare" , cu accent pe promovarea dreptului la educatie a copiilor romi si s-au desfasurat in sistem mixt - on line si prezential- astfel: pe 22.02 in judetul Mures (8 invitati), pe 24.02 la Ramnicu Sarat, judetul Buzau (9 invitati), pe 25.02 la Slobozia (36 invitati) si pe 28.02 in judetul Arad (12 invitati). Seminariile au fost organizate de asociatia CRIPS, partener 4 in proiectul VIP PLUS, impreuna cu cele patru DGASPCuri partenere
La evenimente au participat asistenti comunitari, mediatori sociali si scolari, directori ai unor scoli din comunitati vulnerabile, experti locali pe problematica romilor, lideri romi, reprezentanti ai ONGurilor.
Temele abordate in cadrul seminarului au fost: promovarea drepturilor persoanelor de etnie roma, cu accent pe importanta dreptului la educatie, cauzele abandonului scolar in randul copiilor romi, metode pentru imbunatatirea participarii scolare, rolul pe care liderii, expertii si specialistii rromi il pot avea in promovarea dreptului la educatie al copiilor de etnie roma.

Ianuarie 2022

In pregatire: Campania de constientizare pentru nondiscriminarea copiilor romi
Echipa asociatiei CRIPS, partener 4 in proiectul VIP PLUS, a continuat in prima luna a anului 2022 elaborarea conceptului si a materialelor de campanie de constientizare pentru nondiscriminarea copiilor romi. In cadrul activitatii A5, au fost elaborate materialele destinate profesionistilor din scoli si servicii sociale, au fost identificate resurse text si video de interes si a inceput pregatirea rubricii specializate pe site-ul proiectului. Dupa consultarea partenerilor si obtinerea aprobarii FRDS pentru materialele ce se vor tipari in kit-ul de campanie, toate resursele vor fi publicate pe site si vor fi folosite in activitati de constientizare a populatiei majoritare din comunitatile participante la proiectul VIP PLUS.

Decembrie 2021

Final de an pentru un proiect de succes
Odata cu sarbatoarea Noului An, proiectul VIP Plus implineste un an de implementare! Lucram impreuna cinci echipe ale partenerilor, in noua centre de zi cu beneficiari majoritari copii de etnie roma - proiectul fiind un prilej excelent de schimb de experienta si "networking" intre specialisti din judetele Ialomita, Arad, Buzau, Mures si municipiul Bucuresti. Cu tot contextul dificil al anului 2021, la nivelul comunitatilor participante, dar si la nivel de parteneriat, proiectul are rezultate de etapa foarte bune.
Felicitari tuturor colegilor pentru eforturile depuse si pentru rezultatele vizibile in bucuria copiilor beneficiari. La multi ani, sanatate, entuziasm si cat mai multe reusite in cel de-al doilea an de proiect! Echipa CRIPS Bucuresti este onorata sa fie partenera cu patru DGASPC-uri fruntase si dedicate misiunii lor in beneficiul copiilor!

Noiembrie 2021

In sprijinul profesionistilor din centrele de zi
Toti profesionistii care lucreaza pentru copii, in serviciile sociale - deci inclusiv in centrele de zi - isi desfasoara activitatea avand in vedere respectarea drepturilor copilului. A vorbi despre bune practici in centrele de zi presupune a evidentia modul in care drepturile copilului se transpun in practica cotidiana a personalului angajat, care trebuie sa constientizeze rolul important pe care il are, fiecare individual si impreuna ca echipa, in sprijinirea copiilor beneficiari. Echipa CRIPS a definitivat in luna noiembrie 2021 un COD DE BUNE PRACTICI PENTRU ASIGURAREA RESPECTARII DREPTURILOR COPILULUI BENEFICIAR AL CENTRULUI DE ZI - material care reprezinta elementul de baza al "tool-kit"-ului (rezultat al activitatii A2). In contextul dificil al pandemiei, in care suntem nevoiti sa replanificam seminariile si cursurile prezentiale, am continuat sa lucram la resurse si sa sprijinim, prin comunicare on line, activitatile organizate in centrele de zi de colegii nostri din reteaua VIP PLUS.

Octombrie 2021

In pregatire: seminariile de formare a liderilor si specialistilor romi
In luna octombrie echipa CRIPS a realizat materialele de formare pentru organizarea Seminariilor de formare a liderilor si expertilor romi , cu tema "Promovarea drepturilor persoanelor de etnie roma" (subactivitatea A3.6). Principalele subiecte abordate in suportul de curs sunt:

  • Rolul liderilor si expertilor romi in promovarea dreptului la educatie al copiilor de etnie roma;
  • Metode practice de constientizare a parintilor in legatura cu participarea scolara a copiilor lor;
  • Importanta colaborarii cu scoala - sustinerea mediatorilor scolari.

O resursa complementara, de interes nu numai pentru liderii si specialistii romi, ci pentru toti profesionistii din servicii sociale care lucreaza cu beneficiari de etnie roma, a fost elaborata de prof Sandu Ion, consultant si formator in echipa CRIPS. Lucrarea se numeste Repere privind identitatea culturala si istorica a romilor din Romania si poate fi consultata pe site-ul proiectului.

Septembrie 2021

Proiectul VIP Plus la inceput de an scolar
Echipa CRIPS a fost alaturi de parteneri in activitatea complexa de pregatire a inceperii noului an scolar in cele 9 centre de zi participante la proiect. Pregatirile au presupus informarea si sensibilizarea parintilor cu privire la importanta educatiei, consilierea lor pentru o mai buna relationare cu scoala, activitati educative cu copiii, dotari cu echipamente si materiale consumabile care creeaza conditii propice pregatirii scolare in centrele de zi, achizitia de pachete de rechizite care se acorda copiilor beneficiari la inceputul anului scolar. Noi am lucrat la un capitol important din codul de bune practici pentru personalul centrelor de zi- cel dedicat respectarii dreptului la educatie al copiilor beneficiari. Impreuna ne dorim sa imbunatatim calitatea serviciilor acordate de centrele de zi si sa-i sprijinim pe copii sa obtina rezultate scolare cat mai bune. Mult succes tuturor!

August 2021

Un nou model de formare in pregatire
Partenerul 4, Asociatia CRIPS, lucreaza intens la elaborarea modelului de formare pentru personalul centrelor de zi participante la proiectul VIP PLUS. Avand in vedere nevoile de formare rezultate din analizele locale, precum si prioritatile proiectului, cursul va aborda teme de interes precum: Bune practici in interesul copiilor din familii vulnerabile, Principii si recomandari pentru activitatea personalului centrului de zi:, Abilitarea copiilor si parintilor de etnie roma prin activitatile din centrul de zi, Nondiscriminarea: practici la nivel de centru si in comunitate. Se lucreaza la curriculum, suport de curs, fise pentru activitati practice.
Organizarea cursurilor va incepe in luna octombrie 2021, iar modelul de formare va fi finalizat pana atunci.

Iulie 2021

Finalizarea cu succes a cursului on line pentru sefii centrelor de zi si reprezentantii APL
Ultima etapa a cursului on line organizat de asociatia CRIPS (P4), avand tema Elaborarea si aplicarea proiectului institutional prin proiectul VIP PLUS a presupus realizarea, transmiterea si evaluarea portofoliilor de absolvire. Portofoliile au fost pregatite in echipe de cate doi cursanti, formate din seful centrului de zi si reprezentantul APL din comunitate (la 8 centre de zi aflate in subordinea autoritatilor publice locale), respectiv din seful centrului de zi si reprezentantul furnizorului privat de servicii sociale (la centrul de zi al Fundatiei Buckner).
Pana in data de 8 iulie 2021 toate cele 9 proiecte institutionale au fost transmise pe platforma cursului on line; proiectele au fost evaluate de catre o comisie formata din 3 experti din echipa de proiect a asociatiei CRIPS (P4) , fiind acordate calificative maxime tuturor participantilor.
Au fost acordate Certificate de participare tuturor celor 18 cursanti. Desi formarea propriu-zisa s-a incheiat, colaborarea echipelor de proiect ale tuturor partenerilor (inclusiv a echipei furnizorului de formare, P4) cu cursantii va continua si se va dezvolta pe tot parcursul proiectului. Proiectele institutionale de dezvoltare a centrelor de zi prin proiectul VIP PLUS urmeaza sa fie aplicate si participam cu totii la reusita acestui demers.

Iunie 2021

Cursul on line pentru sefii centrelor de zi: o activitate inovanta
Cursul de formare a sefilor de centre de zi si a reprezentantilor APL este in plina desfasurare. Este prima activitate de formare pe care asociatia CRIPS, partener 4 in proiectul VIP PLUS, o realizeaza prin intermediul platformei CRIPS on line: un inceput de succes si un mod inovant de a organiza cursuri. Inceput in data de 8 iunie 2021, cursul cuprinde doua module:
MODULUL 1: Dezvoltarea serviciilor acordate de centrul de zi copiilor beneficiari si parintilor acestora
MODULUL 2: Dezvoltarea relatiilor centrului de zi cu comunitatea
Ambele module au inclus interventii pe zoom ale formatorului, in datele de 9.06.2021si 16.06.2021, prezentari si resurse suplimentare de informatii care se consulta pe platforma online, teste de autoevaluare, interfata de comunicare activa permanent, precum si indrumari practice pentru realizarea portofoliului. In prezent pregatim cea de-a treia sesiune zoom si intalnirile locale de la sediile DGASPCurilor Ialomita, Arad, Buzau si Mures, planificate joi 24 iunie 2021. Mult succes cursantilor si echipei VIP PLUS!

Mai 2021

Pregatiri pentru formarea on line a sefilor centrelor de zi
In luna mai 2021 se lucreaza intens la pregatirea cursului de formare a sefilor celor noua centre de zi participante la proiect si a reprezentantilor APL , in cadrul activitatii A1.2. Va fi primul curs organizat de partenerul 4, asociatia CRIPS, pe platforma CRIPS online, iar "pregatirea" presupune atat elaborarea materialelor de invtare intr-un format prietenos, stabilirea metodelor pedagogice adecvate clasei virtuale, cat si un efort important de programare informatica pentru finalizarea platformei. S-a stabilit calendarul cursului si a inceput inscrierea participantilor, cu sprijinul tuturor partenerilor. VIP PLUS este o oportunitate pentru un PLUS de calitate in formarea personalului centrelor de zi!

Aprilie 2021

Dupa consultari cu Promotorul si partenerii, echipa asociatiei CRIPS a definitivat Modelul de formare a sefilor de centre de zi si reprezentantilor APL-SPAS, in cadrul subactivitatii A1.2. O componenta cheie a acestui model este structura portofoliului care se va realiza la final de curs de catre participanti - respectiv structura Proiectului institutional de dezvoltare a centrului de zi prin proiectul VIP PLUS. Avand in vedere acest rezultat final, se va lucra la un suport de curs si la materiale de invatare suplimentare care sustin obiectivele pedagogice ale cursului.

Martie 2021

Seminarul de pregatire a echipelor mobile
Dupa finalizarea evaluarii initiale a centrelor de zi participante la proiectul "VIP Plus" , asociatia CRIPS a organizat in data de 26.03.2021 seminarul de pregatire on line a membrilor echipelor mobile (EM) care, incepand cu luna aprilie, vor lucra cu beneficiarii din grupul tinta din fiecare judet. Agenda seminarului a inclus: intercunoasterea participantilor, prezentarea proiectului si a concluziilor evaluarii initiale a centrelor de zi, discutarea rolului EM in cadrul echipei interjudetene de implementare a proiectului. A fost prezentat pachetul de instrumente de lucru destinate echipelor mobile, elaborat de CRIPS in cadrul activitatii A1.1 - dupa prezentare urmand dezbaterea fiecarui instrument in parte. Seminarul de pregatire va continua cu intalniri bilaterale pe zoom intre echipa CRIPS si echipa fiecarui partener, astfel incat sa fie create toate conditiile pentru clarificarea si eficientizarea modului de lucru in beneficiul centrelor de zi.

La finalul seminarului, s-au discutat valorile care stau la baza interventie noastre in proiect: respect, egalitate, abordare pozitiva. Le dorim tuturor membrilor EM bun venit in marea echipa a proiectului "VIP Plus" si mult succes impreuna!

Februarie 2021

In data de 17.02.2021 a avut loc Seminarul de lansare a proiectului "VIP PLUS - Voluntariat - Initiative - Profesionalism pentru calitate in serviciile de zi destinate copiilor din comunitatile vulnerabile". Va invitam sa consultati Comunicatul de Presa al acestui eveniment.Proiectul beneficiaza de un grant in valoare de EU 954.209, oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE in cadrul Programului Dezvoltare locala. Obiectivul proiectului este cresterea sanselor de incluziune sociala si o mai buna abilitare a copiilor si tinerilor de etnie roma si a familiilor acestora din comunitati rurale si cartiere urbane defavorizate din judetele Ialomita, Arad, Buzau si Mures, asigurand dezvoltarea calitatii serviciilor acordate de 9 centre de zi.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 - 2021. Continutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflecta opinia oficiala a Operatorului de Program, a Punctului National de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informatiile si opiniile exprimate reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor.

Pentru informatii oficiale despre Granturile SEE, accesati www.eeagrants.ro

www.eeagrants.org www.frds.ro


Prima pagina Noutati Parteneriate Proiecte Publicatii Video Protectie Date Personale Despre noi Contact Facebook